Tornar al Blog

6 consells per cuidar les dents per Nadal

Pare Noel subjectant raspall de dents
14/12/2021 |

El Nadal és un moment en què descansem de la rutina diària i fem excessos en l’alimentació.

Hi ha algunes coses que podem fer per assegurar-nos que la boca i les dents es mantenen saludables.

No descuidis la teva higiene dental 

Intentar mantenir la rutina d’higiene bucodental aquests dies és el més important. Cal assegurar-se de ser el més disciplinat possible amb la neteja.

La principal causa de deixadesa en la higiene ocorre al menjar fora de casa, ja que trenquem la rutina per no tenir a mà el nostre kit d’higiene, però això té fàcil solució: portar un pack d’higiene dental portàtil, o sinó un raspall de dents petit a la butxaca.

Controlar el consum de dolços

Tant als nens com als adults, des d’un punt de vista dental, es tendeix a augmentar la freqüència de consum d’aliments amb altes quantitats de sucres processats, la qual cosa fa que augmenti el risc de càries. A tot això se suma si descuidem la nostra higiene bucodental com esmentàvem en el punt anterior.

Atenció, això no vol dir que no puguem gaudir dels deliciosos postres nadalencs, però sí que cal fer-ho amb moderació. A més, hi ha alguns dolços que no tenen tanta quantitat de sucre i són beneficiosos per a la nostra salut dental, com la xocolata negra amb més d’un 70% de cacau.

Evita excessos amb l’alcohol

Moltes begudes alcohòliques són àcides, i aquests àcids malmeten la superfície de les dents. L’alcohol també causa deshidratació, amb la qual cosa produïm menys saliva, de manera que necessitem més temps per neutralitzar aquests àcids i remineralitzar les dents.

És important esperar mínim 20 minuts després de l’última beguda o copa de vi abans de rentar-se les dents. La conjunció dels àcids d’aquestes begudes i la fricció amb el raspall de les dents poden ajudar a desmineralitzar l’esmalt. La boca necessita aquest temps per recuperar-se.

L’ús del xiclet

Mastegar xiclet baix en sucre no tan sols mantindrà l’alè amb una olor i un gust frescos, sinó que també ajuda a mantenir les dents i les genives saludables, ja que estimula la producció de saliva, cosa que ajuda a reduir l’acidesa a la boca i elimina els residus entre les dents.

Acabar amb una mica de formatge

El formatge és una de les poques indulgències festives que és realment bona per a les dents, ja que redueix els nivells d’àcid a la boca després de menjar i ajuda a protegir les dents.

Compte amb els aliments durs

Finalment, cal evitar menjar en excés, sobretot aliments especialment durs, que poden provocar la fractura de les dents o les implants.

Gaudeix de les celebracions, però recorda que igual que Santa, el teu raspall de dents ha de tenir més treball aquests dies.

Bon Nadal!

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques