Tornar al Blog

7 trucs per enfortir les dents i genives

dents fortes mossegant nou
17/01/2019 |

La nostra boca té una sèrie d’elements per a mantenir les nostres peces dentals en bon estat.
La cura d’aquestes barreres ens permetrà mantenir dents i genives sans el major temps possible i evitar malalties com la càries, la periodontitis i fins i tot complicacions més serioses.
Un dels principals elements de protecció de les dents està en la seva capa externa, es diu esmalt i ajuda a protegir-los de la càries.
El desgast de l’esmalt amb el pas del temps és normal, però hi ha una sèrie de coses que podem fer per a mantenir aquesta barrera natural forta i sana de manera proactiva.
Et donem 7 trucs per enfortir les dents:

 1. Limiti els aliments i les begudes ensucrades
  Els bacteris a la boca s’alimenten del sucre dels aliments i les begudes. Posteriorment es transformen en àcids, que estoven i desgasten l’esmalt.
  Els refrescos amb edulcorants artificials són una opció més intel·ligent que els que contenen sucre, però també contenen àcids que desgastaran l’esmalt amb el temps.
 2. Mengi aliments que protegeixin l’esmalt
  El calci als aliments contraresta els àcids de la boca que causen càries. També ajuda a mantenir els ossos i les dents forts. Aliments com la llet, el formatge i altres productes làctics ajuden a protegir i enfortir l’esmalt.
 3. Eviti un excés de raspallat
  L’esmalt es pot desgastar si el raspallat és massa ràpid i enèrgic. Convé fer servir un raspall amb cerres suaus en un angle d’aproximadament 45 graus respecte del marge de la geniva. Els moviments s’han de fer cap endavant i cap enrere en moviments curts i suaus.
  4. Faci servir fluor
  El fluor enforteix l’esmalt i ajuda a reparar les primeres etapes de la càries dental. També fa que les dents siguin més resistents als àcids que provenen dels aliments i dels bacteris.
  És recomanable fer servir pasta dental amb fluorur tan bon punt aparegui la primera dent i durant tota la vida.
  5. Tracti la flacciditat estomacal i els trastorns de l’alimentació 
  L’acidesa estomacal severa provoca que els àcids estomacals s’escapin i arribin a la boca, on poden erosionar l’esmalt.
  Els vòmits de repetició també són una altra amenaça per a l’esmalt.
  6. Alerta amb la boca seca
  La saliva ajuda a eliminar els aliments i els bacteris que poden causar càries. També combat els efectes dels aliments àcids. És important beure aigua sovint per mantenir la boca neta i humida.
  7. Eviti carrisquejar les dents
  Serrar o carrisquejar les dents, especialment de nit, a la llarga pot desgastar l’esmalt.  Es coneix com bruxisme i és una cosa que amb el temps pot desgastar l’esmalt i fins i tot tenir conseqüències que van més enllà de la salut oral

A més d’aquests trucs per a mantenir unes dents fortes i sanes, és imprescindible cuidar de les genives, ja que fan d’unió entre la dent i l’os alveolar, és a dir, eviten que la dent es mogui del seu lloc. Per a mantenir les genives dures i sanes el principal és mantenir a ratlla a la placa bacteriana, que és la principal causant de malalties relacionades amb les genives, mitjançant una completa rutina d’higiene bucodental.
Finalment, no oblidis acudir al dentista regularment a revisar les dents i detectar possibles problemes, com la presència de càries o l’hàbit de grinyolar les dents, abans que causin un mal major.

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques