IMPLANTS DENTALS

Substitueix la falta de dents amb una solució fixa, tant si et falta una dent com si vols canviar la pròtesi removible.

IMPLANTES

Aquest tractament és per a tu si…

Vols mossegar més bé i millorar la teva qualitat de vida.

Què són els implants dentals?

Els implants dentals són una solució per reposar dents que s’han perdut. Un implant és un cargol de titani que s’introdueix a l’os maxil·lar sobre el qual posteriorment es col·loquen corones o pròtesis que substitueixen en aspecte i funcionalitat la dent perduda.

El 95 % dels implants són de titani, ja que és un material biocompatible i que permet l’osteointegració, és a dir, la fusió amb l’os. Malgrat que no es coneixen informes de pacients que hagin patit una al·lèrgia o reacció al titani, algunes persones amb al·lèrgia a altres metalls es mostren reticents a fer-lo servir per als implants. Com a alternativa, hi ha implants de zirconi, que no són tan versàtils com els de titani, ja que es fan en una única peça en comptes de fer-se en dues, com els de titani.

Quins tipus d’implants hi ha en Adeslas Dental?

Per a substituir la funcionalitat i aspecte de la dent s’utilitzen; pròtesi per al cas de diverses absències de dents contigües, o corones si l’absència és per a una peça dental, que es col·loquen sobre l’implant.

Tipus de pròtesis dentals sobre implants.

 • Pròtesis amovibles sobre implants. (Pròtesis mucosoportada: arcada completa sobre cuatro implants). També es col·loquen sobre els implants, amb la diferència que el pacient sí que pot retirar-les per a netejar-les i realitzar una higienització. Habitualment es col·loquen sobre pacients desdentats totals.
 • Pròtesis fixes sobre implants. Es col·loquen directament sobre els implants, i acostumen a ser de porcellana que li dóna un aspecte exactament igual que una dent natural. No es necessiten retirar per a la seva neteja ni es mouen en mastegar ni menjar.

Tipus de corones dentals sobre implants.

Corones de metall-porcellana

L’interior és de metall i està cobert de porcellana per poder imitar la dent natural, però tenen poca translucidesa a causa del nucli. Si es produeixen retraccions a la geniva, es pot veure un petit arc metàl·lic a la vora. Aquestes corones es recomanen per a dents situades a la part posterior de la boca, i són més econòmiques.

Corones de zirconi

Es componen de zirconi totalment, són 100 % biocompatibles i ofereixen un resultat més estètic, ja que són translúcides i s’assemblen molt a les dents naturals. Són les més comunes per als implants en posicions frontals de la boca, i són més cares.

Compara els diferents tipus d'implants
Compara els diferents tipus d'implants

Avantatges dels implants dentals

Les persones que decideixen fer-se implants dentals per recuperar dents que han perdut tenen múltiples beneficis, tant pràctics com estètics. Pel fet de tornar a tenir totes les peces dentals, es

tornen a fer amb normalitat moviments i gestos a l’hora de menjar, parlar i somriure que milloren tant l’estètica com la salut física i mental.

Entre els avantatges, destaquen:

 • Recuperar la funcionalitat completa de la boca en tenir totes les peces dentals.
 • Parlar i pronunciar sense dificultats, ja que la llengua es pot moure de manera natural.
 • Mastegar correctament, sense haver de pensar en aquella dent que has perdut.
 • Millorar la digestió, en tornar a mastegar els aliments de manera adequada.
 • Recuperar el somriure, sense por que es noti la falta d’alguna dent, la qual cosa també millora l’autoestima.

Avantatges sobre altres tractaments com les pròtesis removibles

 • Són més còmodes. Com que són fixos, no cal fixar-los amb adhesiu, ni es treuen per netejar-los a les nits, com cal fer amb les pròtesis removibles.
 • Més durabilitat. Si es cuiden bé, els implants dentals duren molts anys.
 • Es nota més el gust dels aliments. Els implants dentals no cobreixen el paladar, com sí que passa amb algunes pròtesis removibles, de manera que s’augmenta el sentit del gust.
 • Més bona fixació. Com que es fusionen amb l’os, els implants dentals no corren el risc de moure’s, desplaçar-se o caure durant l’ús, per la qual cosa el pacient pot menjar qualsevol aliment sense por que caiguin.

Fases del tractament dels implants dentals

El tractament d’implants dentals es desenvolupa en diverses fases:

1. Estudi implantològic. Es fa una avaluació personalitzada del cas, en què s’estudien aspectes com l’oclusió i la forma de la boca. Cal fer radiografies, que poden incloure escàners en 3D o la tomografia axial computada (TAC). Aquesta examinació garanteix la posició correcta de l’implant a l’os.

2. Col·locació dels implants dentals. El procediment quirúrgic comença aplicant anestèsia a la zona indicada. Amb la zona anestesiada, es prepara l’espai on s’ha d’allotjar l’implant mitjançant una seqüència de freses que s’introdueixen de més petites a més grans. Un cop fet, es col·loca l’implant i, si cal, es tanca la ferida amb punts de sutura.

3. Integració de l’implant amb l’os i els teixits. Després del procediment quirúrgic, la fusió de l’implant de titani amb l’os requereix de 2 a 6 mesos. Una vegada fusionats, s’hi poden col·locar les rehabilitacions definitives.

4. Col·locació de les pròtesis dentals. Una vegada que l’implant s’ha integrat perfectament, es prenen impressions per fabricar les dents noves. Es fan proves per assegurar-ne l’estètica i la funcionalitat i es col·loquen cimentades o cargolades a l’implant.

5. Recomanació de fèrula de descàrrega. Per tal de protegir el desgast dels implants i de les pròtesis de porcellana, es recomana l’ús d’una fèrula de descàrrega. Els implants no tenen lligament periodontal pel que no permeten l’amortiment de les forces masticatòries i les pròtesis poden sofrir sobrecàrregues. D’altra banda, la porcellana és més fràgil que l’esmalt dental i per tant cal protegir-la encara més.

6. Manteniment i higiene. Un cop fet el procés, és important mantenir una higiene bucal diària que inclogui el raspallat i l’ús del fil dental. Per acabar, cal visitar regularment l’odontòleg i l’higienista per assegurar-se que l’operació ha estat positiva i que l’implant és estable, com també les corones o les pròtesis que s’hagin col·locat.

Compara els diferents tipus d'implants
Compara els diferents tipus d'implants

Noves tecnologies en implantologia dental: cirurgia guiada i càrrega immediata

Amb aquestes tecnologies, s’obtenen imatges tridimensionals de la boca, la qual cosa permet als professionals estudiar, diagnosticar i planificar virtualment el tractament implantològic detalladament i amb més precisió.

Mitjançant un TAC i un programa informàtic especialitzat, s’obtenen imatges 3D, les quals permeten estudiar la millor possibilitat de tractament per després aplicar la millor tècnica, per aconseguir que millori l’eficàcia de la posició dels implantes, reduir el temps d’intervenció, minimitzar la inflamació després de l’operació i, de vegades, col·locar les dents en el mateix moment.

Quin és el procés de la cirurgia guiada per ordinador?

El primer que s’ha de fer és obtenir un TAC del pacient, per posteriorment planificar el tractament sobre la imatge tridimensional a l’ordinador. També es prenen models de la boca del pacient, es confecciona una fèrula o guia per localitzar els orificis per on han de passar les freses i els implants i, per acabar, es fa la cirurgia mínimament invasiva.

Quins avantatges té aquesta tècnica?

Tècnicament, permet col·locar els implants en la posició més idònia quant a qualitat i quantitat d’os, perquè així suportin la futura pròtesi. A més, no cal obrir la geniva, de manera que el postoperatori és molt més suportable per al pacient i es redueix al mínim el dolor i la inflamació.

En què consisteix la càrrega immediata dels implants?

Gràcies al fet que s’ha planificat de manera prèvia el lloc exacte on s’han de col·locar els implants, es poden tenir preparades unes peces dentàries provisionals, que es fixen als implants que s’acaben de col·locar, de manera que s’aconsegueix una situació estètica i funcional molt més suportable per al pacient fins al moment de col·locar-li la pròtesi definitiva.

Addicionalment a aquestes noves tecnologies, també s’ha fet un pas més en la part protètica del tractament amb l’ús d’escàners dentals, que permeten fabricar les pròtesis sense que calgui prendre impressions i, de vegades, sense que calgui fer proves de comprovació i ajustament, la qual cosa comporta, per tant, menys molèsties per al pacient imenys visites a la consulta.

També en la part de laboratori protètic hi ha hagut avenços, que permeten dissenyar digitalment les pròtesis i fabricar-les mitjançant fresadores guiades per ordinador.

Preguntes freqüents

Els implants dentals són substituts artificials de les arrels de dents que s’utilitzen per restaurar-les quan s’han perdut. Estan fabricats generalment de titani i s’insereixen a l’os maxil·lar tant superior com inferior, als quals s’uneixen amb la pròtesi que reemplaça la part visible de la dent.

Els candidats ideals per als implants dentals són els que tenen una bona salut general i oral, prou densitat òssia a la mandíbula i sense malalties cròniques que puguin afectar la capacitat d’integració de l’implant amb l’os. Cal una avaluació detallada amb un odontòleg especialitzat per determinar-ne la idoneïtat. Si vols, pots fer-ne un estudi previ amb aquest qüestionari per saber si ets el candidat ideal.

El procés per col·locar un implant dental generalment implica diverses etapes, incloent-hi la consulta inicial, la planificació, la mateixa cirurgia de col·locació de l’implant i, després, una fase de cicatrització que pot durar diversos mesos. Finalment, es col·loca la corona o pròtesi dental.

Els implants dentals poden durar molts anys, fins i tot tota la vida, si se’n té cura adequadament. Això inclou el raspallat regular, l’ús de fil dental, raspalls interproximals o irrigador d’aigua, les visites regulars al dentista i evitar mals hàbits com ara el tabac.

Tot i que els implants dentals tenen una taxa alta d’èxit, hi ha possibles riscos i complicacions, com infecció, dany als nervis, problemes amb la integració de l’implant a l’os o complicacions amb la pròtesi. La selecció d’un odontòleg amb experiència i seguir-ne les recomanacions poden minimitzar aquests riscos.

Preus

Aquests preus són orientatius per a tractaments complets
Amb assegurança
i Preu per a assegurats de Adeslas Dental MAX, Adeslas Dental Familia, Adeslas Dental Activa, Adeslas Dental Òptima, Adeslas Dental Autònoms, Adeslas Dental Negocis i empreses.
Sense assegurança
Implant i Corona de Metall-Porcellana
Amb assegurança
i Preu per a assegurats de Adeslas Dental MAX, Adeslas Dental Familia, Adeslas Dental Activa, Adeslas Dental Òptima, Adeslas Dental Autònoms, Adeslas Dental Negocis i empreses.
1.280 €
Sense assegurança
1.680 €
Implant i Corona Zirconi
Amb assegurança
i Preu per a assegurats de Adeslas Dental MAX, Adeslas Dental Familia, Adeslas Dental Activa, Adeslas Dental Òptima, Adeslas Dental Autònoms, Adeslas Dental Negocis i empreses.
1.385 €
Sense assegurança
1.860 €
Pròtesis mucosoportada (arcada completa sobre cuatro implants)
Amb assegurança
i Preu per a assegurats de Adeslas Dental MAX, Adeslas Dental Familia, Adeslas Dental Activa, Adeslas Dental Òptima, Adeslas Dental Autònoms, Adeslas Dental Negocis i empreses.
4.945 €
Sense assegurança
6.370 €
Càrrega immediata
Amb assegurança
i Preu per a assegurats de Adeslas Dental MAX, Adeslas Dental Familia, Adeslas Dental Activa, Adeslas Dental Òptima, Adeslas Dental Autònoms, Adeslas Dental Negocis i empreses.
1.590 €
Sense assegurança
2.275 €
Contracta la teva assegurança DENTAL MAX per 144€ a l'any
Contracta la teva assegurança DENTAL MAX per 144€ a l'any
+