FACETES DE COMPÒSIT

Millora l’aspecte de les teves dents amb làmines de compòsit que imiten la forma i el color de les dents naturals.

Aquest tractament és per a tu si…

Vols tenir un bon somriure a un preu econòmic.

Què són les facetes de compòsit?

Les facetes de compòsit estan fetes d’un material orgànic polimèric que actua com a matriu i d’un altre d’inorgànic que actua com a material de farciment. L’objectiu és adherir-se a les dents per corregir imperfeccions de l’esmalt.

El procediment que s’ha de seguir per aplicar aquest tipus de facetes és molt més ràpid i menys invasiu que el de les facetes de porcellana, i aquesta és una de les raons per les quals molts pacients prefereixen les facetes de compòsit per fer el tractament d’estètica dental.

A més, les facetes de compòsit són molt versàtils, ja que són fàcils de manipular i alterar, per la qual cosa es poden treure i reemplaçar en cas que calgui fer una reparació o corregir una part de la dentadura.

Avantatges de les facetes de compòsit

El tractament amb facetes té, principalment, finalitats estètiques. Tanmateix, les facetes de compòsit també poden solucionar i corregir diversos aspectes dentals del pacient que tenen conseqüències positives en la salut bucodental. Alguns dels avantatges són:

  • Recuperar la forma original de les dents. Gràcies a les facetes de compòsit es poden corregir petites imperfeccions a les dents ocasionades per accidents o pel desgast natural. Les facetes es poden fer servir per reparar danys com esquerdes, estelles o petites fractures a l’esmalt dental.
  • Un tractament, diverses solucions. A més de millorar l’aparença de les dents, les facetes de compòsit permeten corregir diversos problemes dentals amb un sol tractament. Per exemple, gràcies a la versatilitat de les resines compostes, es poden eliminar taques a les dents o reparar-ne fissures o fractures.
  • Procediment no invasiu. Gràcies a les característiques tècniques dels materials, per aplicar les facetes de compòsit a les dents no es requereix gaire treball ni preparació prèvia de l’esmalt dental. Això fa que el tractament sigui menys complicat i molest per al pacient, respecte a altres procediments dentals i en comparació amb altres tipus de facetes, com les de porcellana.
  • Reversibilitat del tractament. Respecte al tractament dental amb facetes de porcellana, els avantatges més grans de les facetes de compòsit són la reversibilitat i la versatilitat. Les facetes de porcellana requereixen un cert treball previ a les dents naturals. Per contra, per aplicar les facetes de compòsit no cal alterar la forma original de les dents, ja que les resines compostes es poden treure i reemplaçar més fàcilment que els materials ceràmics.

Fases del tractament amb facetes de compòsit

El tractament amb facetes de compòsit es fa en diverses fases, que van des del diagnòstic i la planificació del tractament fins a la col·locació de les facetes i la neteja final.

1. En primer lloc, per fer un tractament amb facetes de compòsit, el dentista ha de fer un diagnòstic dels problemes del pacient. Posteriorment, es fa una planificació del tractament per corregir i solucionar aquests problemes. Durant aquest procés, l’odontòleg s’ha d’assegurar que el pacient és apte per fer el tractament i ambdós trien quin tipus de facetes cal fer servir.

2. El segon pas és preparar les dents que s’han de tractar. Aquest treball consisteix a eliminar una part de l’esmalt de la superfície de la dent en què s’ha d’aplicar la faceta, ja que la part tractada ha de coincidir amb el gruix de la faceta que s’ha d’afegir. Cal destacar que la preparació sempre és molt menor que en un procés amb facetes de porcellana, on és obligatori mantenir uns gruixos mínims del material més estrictes.

3. El pas següent és l’adhesió de les facetes a les dents per part de l’especialista. És molt important la precisió del professional que fa aquesta fase, ja que el resultat ha d’encaixar a la perfecció amb cada peça dental.

4. Per acabar, després d’adherir totes les facetes de compòsit i avaluar la part estètica, l’odontòleg avalua tècnicament cada peça i n’observa l’oclusió i l’acompliment.

Les facetes de compòsit representen una de les tècniques més avançades i còmodes per corregir problemes i imperfeccions a les dents.

Preus

Aquests preus són orientatius per a tractaments complets
Amb assegurança
i Preu per a assegurats de Adeslas Dental MAX, Adeslas Dental Familia, Adeslas Dental Activa, Adeslas Dental Òptima, Adeslas Dental Autònoms, Adeslas Dental Negocis i empreses.
Sense assegurança
Facetes de compòsit
Amb assegurança
i Preu per a assegurats de Adeslas Dental MAX, Adeslas Dental Familia, Adeslas Dental Activa, Adeslas Dental Òptima, Adeslas Dental Autònoms, Adeslas Dental Negocis i empreses.
100 €
Sense assegurança
190 €
Nueva llamada a la acción
Contracta la teva assegurança DENTAL MAX per 144€ a l'any
+