FACETES DE PORCELLANA

Millora l’aspecte de les teves dents amb làmines de porcellana que imiten la forma i el color de les dents naturals.

Aquest tractament és per a tu si…

Vols tenir un somriure de pel·lícula durant més temps.

Què són les facetes de porcellana?

Les facetes de porcellana, també conegudes com a facetes dentals o estètiques, són un tipus de tractament dental que consisteix a adherir unes làmines molt fines a la dent. L’objectiu principal és millorar l’aparença estètica de la boca del pacient i corregir la forma de les dents, cobrir espais entre les peces dentals, ocultar fractures i danys estructurals o solucionar problemes de desgast, entre d’altres.

Les facetes de porcellana tenen un gruix d’entre 0,2 i 1,2 mm, la qual cosa assegura la comoditat i un aspecte molt natural. Per aquesta raó, és un dels tractaments relacionats amb l’estètica dental més efectius que hi ha, recomanat especialment per a aquelles persones que no estan satisfetes amb l’aparença o la forma de la seva dentadura.

Tipus de facetes de porcellana

Hi ha tres tipus de facetes de porcellana de ceràmica, que es distingeixen per les seves característiques i els usos que se’n fan:

Ultrafines

Com indica el seu nom, són més fines que les altres i, alhora, més resistents. Per fabricar-les es fa servir porcellana injectada, que proporciona molta més resistència que altres tipus de facetes de porcellana. Gràcies al gruix tan reduït, es poden col·locar sense que calgui tallar la dent.

De zirconi

Solen ser molt més gruixudes i opaques que les facetes ultrafines, i només es fan servir en casos molt específics.

Feldespàtiques

Consisteixen en unes làmines d’entre 0,2 i 0,5 mm i aconsegueixen uns resultats molt més estètics. Tanmateix, són més fràgils que els dos tipus anteriors, per la qual cosa generalment estan indicades per a pacients que tinguin anomalies de caràcter lleu.

De disilicat de liti

El disilicat de liti és un material que sorgeix d’una mescla entre vidre i ceràmica. Es fa servir per fer corones, facetes i ponts, entre d’altres. La durabilitat ha demostrat ser tres vegades més gran que la d’altres materials. El disilicat de liti es caracteritza pel maneig fàcil, l’alta resistència i la cimentació, la qual cosa es tradueix en una adherència més gran al teixit dental i, per tant, una unió més duradora.

Avantatges de les facetes de porcellana

Les facetes de porcellana tenen una sèrie d’avantatges per als pacients que les porten:

  • Tenen un nivell de duresa superior a l’esmalt natural. A més, el tractament és molt més durador, ja que mantenen la brillantor i el color de la dentadura de manera indefinida.
  • És un tractament poc invasiu i que no genera cap tipus de dolor ni molèstia per al pacient.
  • A diferència d’altres tractaments similars, no es tenyeixen amb substàncies com el tabac, el cafè o el te.
  • Les característiques de la porcellana fan que les facetes siguin indistingibles de les dents naturals. A més, la unió a l’esmalt dental és molt forta, per la qual cosa ningú notarà que les portes posades.
  • Generalment, no cal fer-ne cap manteniment ni requereixen tractaments posteriors més enllà de la cura bucodental diària.
  • Són extremament còmodes a l’hora de parlar o menjar.
  • Hi ha una àmplia varietat d’opcions entre les quals es pot triar, per la qual cosa són força personalitzables en funció de les necessitats del pacient: més volum de forma o un to de la dent molt més blanc.
  • Són molt més duradores que altres facetes. Així, mentre que les facetes de compòsit duren un màxim de 5 anys, aproximadament, les de porcellana poden durar al voltant de 10 o 15 anys si la persona les manté correctament.

És possible combinar el tractament de facetes amb altres tractaments dentals previs, com ara l’ortodòncia.

Fases en el tractament de les facetes de porcellana

Hi ha quatre fases en el tractament de la col·locació de les facetes de porcellana:

1. Anàlisi estètica i model d’estudis. L’especialista es reuneix amb el pacient en una primera sessió per fer un estudi detallat en què s’analitzen els paràmetres de les dents. En la mateixa cita s’acorda quin és el tractament que cal fer.

2. L’especialista fa un mockup o maqueta perquè el pacient vegi un resultat aproximat del tractament que s’ha de fer. Així, es pot fer una idea de la forma definitiva de les dents.

3. Preparació de les dents. Es pren un motlle virtual o convencional sobre el qual treballaran les facetes de porcellana. En aquesta fase es prepara la dent per la cara exterior, per a la qual cosa simplement se’n poleixen les imperfeccions i se n’arrodoneixen els angles. Després de prendre les impressions convencionals o digitals, s’encarrega al laboratori que fabriqui les facetes segons les indicacions del professional i se’n col·loquen unes de provisionals durant el procés de fabricació per protegir les dents després de la talla.

4. En l’última fase es retiren les facetes provisionals i se cimenten les facetes definitives de ceràmica.

Preus

Aquests preus són orientatius per a tractaments complets
Amb assegurança
i Preu per a assegurats de Adeslas Dental MAX, Adeslas Dental Familia, Adeslas Dental Activa, Adeslas Dental Òptima, Adeslas Dental Autònoms, Adeslas Dental Negocis i empreses.
Sense assegurança
Facetes de porcellana
Amb assegurança
i Preu per a assegurats de Adeslas Dental MAX, Adeslas Dental Familia, Adeslas Dental Activa, Adeslas Dental Òptima, Adeslas Dental Autònoms, Adeslas Dental Negocis i empreses.
240 €
Sense assegurança
345 €
Nueva llamada a la acción
Contracta la teva assegurança DENTAL MAX per 144€ a l'any
+