ORTODÒNCIA LINGUAL

La solució més estètica d’ortodòncia per corregir la posició de les dents i somriure al món.

Aquest tractament és per a tu si…

Vols alinear les dents ràpidament i sense que es noti que portes bràquets.

Què és l’ortodòncia lingual?

L’ortodòncia lingual és una tècnica que es fa servir per alinear les dents sense que els bràquets col·locats a la dentadura del pacient es percebin des de l’exterior. El funcionament és molt senzill: l’ortodòncia es col·loca a la cara dental interna de les dents, de manera que la part exterior de la dentadura queda completament lliure.

Aquest tipus d’ortodòncia serveix per a la gran majoria dels problemes en l’alineació. Generalment, és l’alternativa que trien moltes persones que donen importància a la imatge i volen que ningú no sàpiga que porten un tractament d’ortodòncia.

La durada del tractament és variable, encara que acostuma a durar una mitjana d’entre 18 mesos a dos anys, i durant el tractament cal fer visites periòdiques a l’especialista.

Tipus d’ortodòncia lingual

Els diferents tipus d’ortodòncia lingual es diferencien pel tipus de bràquet i les marques comercials. Els més habituals són:

Bràquets d’incògnit

Estan fets per adaptar-se a una determinada peça dental i són molt plans per fer-los còmodes a la dentadura del pacient. Estan fabricats amb un aliatge d’or, que redueix les possibilitats de patir qualsevol mena de reacció al·lèrgica.

Bràquets linguals d’autolligat

Aquesta opció està composta per uns fils de metall que es van ajustant de manera automàtica al llarg de tot el tractament. Ofereixen una experiència més còmoda i satisfactòria al pacient, ja que redueixen, de manera substancial, les visites periòdiques al dentista i les molèsties consegüents.

Sistema estàndard d’ortodòncia lingual

És el sistema tradicional, ideal per a les persones que volen aprofitar els avantatges de l’ortodòncia lingual però no es volen gastar gaires diners. Els bràquets tenen unes característiques estàndards, és a dir, s’adhereixen a la superfície dental de cada pacient, però no són personalitzables.

Compara els diferents tipus d'ortodoncia
Compara els diferents tipus d'ortodoncia

Avantatges de l’ortodòncia lingual

  • Estètica. El primer avantatge de l’ortodòncia lingual és que pràcticament no es veu, fet que té prestacions estètiques per a qui la porta. Ningú no notarà que portes posada cap mena d’ortodòncia. Tampoc modifica la forma de la dentadura i, en conseqüència, del rostre.
  • És eficaç. No serveix de res que l’ortodòncia lingual sigui atractiva estèticament si no s’aconsegueix l’objectiu principal: corregir l’alineació de les dents. En aquest sentit, aquesta tècnica és totalment eficaç des del primer moment, i els resultats es comencen a notar els primers mesos. De fet, l’ortodòncia lingual sol actuar més ràpidament que els bràquets tradicionals.
  • A mida. Els bràquets es fabriquen segons les necessitats i les característiques de la dentadura del pacient. Són totalment personalitzats, la qual cosa n’incrementa l’efectivitat i la comoditat.
  • Redueix el temps de tractament. Atès que la col·locació dels bràquets es dissenya expressament per a la dentadura del pacient. Un més bon assentament del bràquet millora l’eficàcia i la precisió dels moviments i redueix el temps que cal per corregir el problema.

Fases del tractament de l’ortodòncia lingual

1. Estudi del cas. Abans d’iniciar el tractament d’ortodòncia lingual, la clínica ha de fer un estudi personalitzat per conèixer la situació actual de la dentadura i els objectius del pacient. En aquest sentit, es fan una sèrie de proves senzilles a través de les quals l’especialista pot dissenyar un tractament precís i personalitzat per a cada pacient.

2. Informació al pacient sobre els detalls del tractament. En la segona fase, s’informa amb claredat el pacient sobre el tractament que s’ha de seguir, com també de tots els detalls.

3. Una vegada acceptades les condicions per part del pacient, comença la fase activa de l’ortodòncia lingual. L’objectiu és eliminar o corregir l’apinyament dentari i les discrepàncies verticals amb la col·locació de l’ortodòncia. Aquesta fase sol durar entre 18 i 24 mesos, i, una vegada finalitzada, les dents estaran perfectament alineades.

4. Revisions periòdiques. Serveixen per valorar com avança l’ortodòncia i per ajustar els elements perquè el tractament sigui més eficaç. Aquesta fase pot durar entre 6 mesos i dos anys.

5. Retirada de l’ortodòncia. Una vegada assolits els objectius determinats en la fase 1, es retiren els bràquets linguals.

6. Fase de retenció. Quan les dents estan perfectament alineades i s’ha retirat l’ortodòncia, es col·loquen uns retenidors per garantir que la posició de les dents roman perfecta. Normalment, hi ha una etapa més intensiva d’ús dels retenidors, que sol ser d’entre 3 i 6 mesos després d’haver retirat l’ortodòncia, i després se’n sol mantenir un ús d’una manera menys intensiva per evitar desplaçaments dentals. Hi ha diversos tipus de retenidors, i les fèrules a mida d’ús nocturn i els retenidors fixos són els que es fan servir més.

Preus

Aquests preus són orientatius per a tractaments complets
Amb assegurança
i Preu per a assegurats de Adeslas Dental MAX, Adeslas Dental Familia, Adeslas Dental Activa, Adeslas Dental Òptima, Adeslas Dental Autònoms, Adeslas Dental Negocis i empreses.
Sense assegurança
Ortòdoncia lingual
Amb assegurança
i Preu per a assegurats de Adeslas Dental MAX, Adeslas Dental Familia, Adeslas Dental Activa, Adeslas Dental Òptima, Adeslas Dental Autònoms, Adeslas Dental Negocis i empreses.
5.045 €
Sense assegurança
7.545 €
Contracta la teva assegurança DENTAL MAX per 144€ a l'any
Contracta la teva assegurança DENTAL MAX per 144€ a l'any
+