Tornar al Blog

Mal aliè pels matins?

Mal alè als matins
20/12/2018 | | admin_adeslas

Aixecar-se del llit pel matí amb mal alè és força comú.

Molta gent té mal alè permanent o halitosi, que pot ser signe d’alguna cosa més seriosa, mentre que hi ha gent que només ho pateix en situacions concretes, com ara al matí o després de menjar aliments picants.

Mal alè per sequedat bucal

Les persones que tenen la boca seca, normalment a causa de certs medicaments o respiradors bucals, són més propenses a patir aquest mal alè matutí.

El mal alè pel matí s’atribueix principalment a la manca de saliva. Durant el dia, es produeix una quantitat significativa de saliva, mentre que quan dormin, aquesta producció disminueix.

La saliva és fonamental per escombrar les partícules d’aliments que, d’altra manera, es mantindrien a la boca i serien utilitzades pels bacteris. Quan hi ha una disminució en la producció de saliva, augmenta la probabilitat de sequedat a la boca, cosa que ajuda a fer que els bacteris creixin i produeixin compostos volàtils de sofre que són els que causen la mala olor.

Mal alè relacionat amb el somni

La manera en què dormim també pot afectar la intensitat i la freqüència del mal alè pel matí.

Roncar o respirar per la boca durant la nit també pot augmentar-ne la probabilitat. La major part de les persones que respiren per la boca dormen amb la boca oberta, cosa que fa que s’assequi i, per tant, deixen que els bacteris que causen el mal alè floreixin.

Mal alè per higiene bucal insuficient

La mala higiene oral també influeix en la presència d’aquest mal alè més fàcilment que quan hi ha una bona higiene oral.

En general, la primera causa del mal alè són els problemes periodontals, com la gingivitis i la periodontitis.

Encara que no hi ha una prevenció total i infal·lible per al mal alè del matí, hi ha coses que es poden fer per reduir-ne els efectes. El raspallat, l’ús del fil dental i el raspat de la llengua abans d’anar a dormir ajuden a netejar la boca i a desfer-se de les partícules d’aliments perquè els bacteris tinguin menys nutrients per proliferar.

Resuelve tus dudas sobre periodoncia
Resuelve tus dudas sobre periodoncia
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques