Tornar al Blog

10 hàbits per a una higiene bucal perfecta

raspallat i higiene bucal
21/06/2018 |

Un somriure sa i bonic duradora requereix d’uns hàbits per al seu manteniment. I això no implica únicament raspallar-se les dents.

Existeix una altra sèrie d’hàbits que cal considerar per a tenir una bona salut oral, la qual cosa és important, no sols per a evitar el risc de problemes orals, sinó també perquè una bona salut oral és reflex d’una bona salut general.

Segueix aquesta llista de bons hàbits i lluiràs un somriure radiant per molt de temps:

  1. Comprendre les necessitats de salut oral d’un mateix. És important parlar amb el professional sobre les condicions mèdiques i de salut oral particulars, i també sobre la ingesta de medicaments, ja que aquestes particularitats poden afectar la salut oral i potser cal canviar algun hàbit relacionat amb la boca i les dents.
  2. Desenvolupar i mantenir una rutina diària d’higiene oral. És important que aquesta rutina sigui fàcil de seguir diàriament.
  3. Fer servir fluor. El fluor enforteix el desenvolupament de les dents entre els infants i prevé les càries dentals tant entre les criatures com entre els adults. Les pastes dentals i els col·lutoris bucals porten fluor; així i tot, és important saber si, per les nostres condicions particulars, ens calen suplements de fluor o productes que en portin més concentració.
  4. Raspallar-se les dents i fer servir fil dental o raspalls interproximals. Rentar-se les dents i fer servir fil dental després de cada àpat ajuda a eliminar la placa bacteriana. Si no s’elimina, combinada amb el sucre dels aliments, forma àcids que afavoreixen l’aparició de càries dentals i problemes perdiodontals.
  5. Seguir una dieta equilibrada. Una dieta saludable és essencial per tenir unes dents i unes genives saludables. Una dieta rica en cereals, fruita i verdura i productes lactis aporta tots els nutrients necessaris.
  6. Evitar els aliments ensucrats. Quan els bacteris de la boca descomponen els sucres simples, produeixen àcids que poden erosionar l’esmalt dental, fet que obre la porta que apareguin càries.
  7. Si s’és fumador, cal deixar el tabac. Fumar fa augmentar el risc de patir una malaltia a les genives, provoca mal alè i fa que les dents es descoloreixin, entre altres problemes tant de salut oral com de salut general.
  8. Protegir les dents quan es fa esport. Les activitats esportives mantenen el cos en forma, però poden representar una amenaça per a les dents. Si es fa qualsevol esport de risc, es pot demanar al dentista un protector bucal personalitzat. Aquesta és una opció cada vegada més estesa per protegir les dents de possibles traumatismes.
  9. Examinar-se la boca amb regularitat. El fet d’estar familiaritzat amb l’aparença de la boca i les dents d’un mateix és important per poder detectar-hi qualsevol canvi en un estadi inicial i aconseguir que el dentista examini aquests canvis per valorar si cal aplicar un tractament o no.
  10. Visitar el dentista periòdicament. Generalment es recomana visitar el dentista una vegada l’any per a revisions i neteges, tot i que en funció de les condicions particulars de cadascú, pot ser que les visites s’hagin de fer més sovint.
Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques