BLANQUEIG

Retorna lluminositat a les teves dents i recupera el seu color natural.

BLANQUEAMIENTO

Aquest tractament és per a tu si…

Vols recuperar la blancor de les teves dents.

Què és el blanqueig?

El blanqueig de dents és un tractament l’objectiu del qual és aclarir el color de les dents i eliminar les taques i la decoloració. És el tractament dental estètic més popular.

El blanqueig és més efectiu sobre les taques extrínseques o superficials. Per mantenir el color més brillant, el tractament s’ha de repetir eventualment, ja que no és un tractament  que es faci una única vegada.

Alguns hàbits poden provocar que el blanqueig es comenci a atenuar. Fumar i prendre aliments i begudes amb colorants poden ser factors que accelerin el procés.

Si s’eviten aquests hàbits perjudicials i se segueix el manteniment recomanat pels especialistes, és possible que no calgui fer un altre tractament del blanqueig en els 6 o 12 mesos següents.

Quins tipus de blanqueig hi ha?

Hi ha diferents maneres de classificar els tipus de blanqueig. Es pot fer segons el tipus de dents, segons el lloc on es fa el blanqueig o segons la tecnologia emprada.

Si la diferenciació es fa en funció del tipus de dents, cal tenir en compte que les dents poden ser vitals o no vitals. Què significa això? La diferència es basa en el lloc del qual prové la taca de les dents. Si la taca és exterior, es fa un blanqueig en dents vitals, mentre que si el blanqueig es fa des de l’interior, es considera un blanqueig en dents no vitals.

Blanqueig en dents vitals

És el procediment més comú de blanqueig de dents. Es fa aplicant un gel directament sobre la superfície de la dent i és un tractament que es pot fer tant a la consulta com a casa.

El gel que es fa servir conté peròxid d’hidrogen o de carbamida, i es pot aplicar amb més efectivitat a la clínica dental, ja que el percentatge de producte és més elevat i s’utilitza un llum especialitzat que permet que el blanqueig actuï més ràpidament.

El tractament de blanqueig en dents vitals a la consulta sol durar de 30 a 90 minuts i es fa en diverses sessions. La quantitat de cites depèn del mètode emprat, de la intensitat de les taques i del nivell de blanqueig que es vulgui aconseguir.

Blanqueig en dents no vitals

Aquest tractament consisteix a emblanquir les dents des de l’interior. Es fa quan el blanqueig vital pot no tenir efecte a causa que les taques provinguin de l’interior de la dent.

En aquest cas, el blanquejant es col·loca dins de la dent i es fa servir un farciment temporal. El blanquejant es queda a l’interior durant diversos dies i cal canviar-lo ocasionalment fins que la dent arribi al to de blanc que es vulgui.

En el cas del blanqueig en dents vitals, es pot fer una divisió en funció de la tècnica de llum emprada. La llum activa les molècules del gel emprat per emblanquir les dents i augmenta l’efecte blanquejant. Pot ser de dos tipus: làser o led.

Blanqueig amb led

És un procediment molt eficaç que consisteix a activar les molècules del gel blanquejant amb la llum blava que emet el led. Cal fer entre tres i

quatre sessions de fotoactivació, que es poden programar en una sola cita si es busca un efecte més ràpid. El resultat d’aquest blanqueig pot ser molt durador si es manté una bona higiene bucodental.

Blanqueig amb làser

És el procediment més ràpid i eficaç de blanqueig. La llum làser activa el gel blanquejant, que penetra a l’esmalt de les dents i n’augmenta el blanqueig. Tanmateix, els efectes solen durar poc. A més, la llum emprada no sol filtrar les emissions infraroges, per la qual cosa pot provocar danys als nervis de les dents.

Actualment, la tècnica de làser s’ha substituït per la de led. Ambdues tenen els mateixos avantatges, però el blanqueig amb led evita la sensibilitat dental, en ser un tipus de llum que no desprèn calor. A més, l’efecte blanquejant pot ser més durador si el blanqueig se fa amb led.

Avantatges del blanqueig

El blanqueig de dents és el tractament més habitual. Un dels motius perquè sigui així és que té nombrosos avantatges estètics i anímics. Alguns dels avantatges més destacats són:

  • Somriure més blanc. El somriure és una de les característiques més destacades en l’aspecte d’una persona. Tenir un somriure més blanc pot influir positivament en un mateix, en millorar l’estat d’ànim i la confiança, i també en altres persones, que et poden percebre com una persona més segura i confiable.
  • Millora la confiança. Tenir les dents més blanques és un factor clau per millorar l’autoestima. Socialment, tenir una boca i un somriure sa és un factor molt valorat, per la qual cosa tenir les dents blanques pot donar més confiança i seguretat en un mateix.
  • Ajuda a millorar la higiene. El tractament de blanqueig de dents requereix mantenir una bona higiene bucodental una vegada fet el tractament. A més, una persona que es vol fer un blanqueig, en general, és una persona que es preocupa per la seva salut bucodental.
  • Resultats ràpids. El tractament de blanqueig de dents requereix entre tres i quatre sessions, però es poden fer en una sola cita. A diferència de molts tractaments dentals, els resultats d’un blanqueig de dents són molt ràpids.
  • Procés indolor. La majoria dels tractaments dentals comporten una certa incomoditat per als pacients, tant a la clínica com, de vegades, els dies posteriors. El blanqueig és un procediment que no provoca cap molèstia a qui el rep.

Fases del tractament de blanqueig

El blanqueig de dents és un tractament ràpid i senzill, i es pot fer a la clínica o a casa. Les fases depenen d’on es faci el tractament, però són molt similars.

Blanqueig en dents vitals a la clínica. Quan es fa a la clínica, el blanqueig consta de dues fases.

1.  En primer lloc, el professional odontòleg aplica una substància que cobreix i protegeix les genives al voltant de les dents. Després, col·loca un gel blanquejant sobre les dents, que posteriorment s’ha d’activar amb una llum perquè sigui efectiu.

2.  Si s’ha d’activar el blanquejant, s’hi aplica una llum led o làser durant el temps determinat de tractament. El tractament pot requerir diverses sessions, però es poden portar a terme en una sola cita.

Blanqueig a domicili. En cas que es vulgui fer un blanqueig a casa, es pot fer amb unes fèrules que s’ajustin a les dents en què es col·loca el gel blanquejant. Aquest tractament l’ha de prescriure un dentista. Les fases d’aquest tipus de tractament són:

1.  En primer lloc, el professional pren impressions de l’arcada superior i inferior i fabrica unes fèrules a mida que s’adapten a les dents a la perfecció, perquè l’agent blanquejant hi estigui en contacte.

2. Quan les fèrules estan disponibles, s’hi col·loca el gel blanquejant a l’interior i s’han de portar posades durant diverses hores cada dia.

Blanqueig combinat. Aquest tractament combina dos procediments: el primer es fa a la clínica sota la supervisió d’un especialista i el segon es porta a terme a casa.

Preguntes freqüents

L’emblanquiment dental és un tractament estètic que té com a objectiu aclarir el color de les dents. Es pot aconseguir mitjançant l’ús d’agents emblanquidors que contenen peròxid d’hidrogen o peròxid de carbamida, els quals trenquen les taques en partícules més petites i fan que el color sigui menys concentrat, i les dents, més blanques.

Moltes persones que volen millorar l’aparença de les seves dents poden ser candidates per a l’emblanquiment dental. Malgrat això, no tots els tipus de decoloració es poden tractar amb emblanquiment, per la qual cosa és fonamental que un dentista en faci una avaluació per determinar si el tractament és adequat.

Hi ha diverses opcions per a l’emblanquiment dental. Però els tractaments emblanquidors més segurs i recomanables són els que fa un expert en una clínica dental i amb la tecnologia més segura i efectiva, com la fotoactivació.

L’efecte de l’emblanquiment dental pot durar des de diversos mesos fins a uns quants anys, depenent de factors com la dieta i els hàbits d’higiene oral. Evitar aliments i begudes que taquen, i també l’ús regular de productes per a la cura dental, pot ajudar a prolongar-ne els resultats.

L’emblanquiment dental generalment és segur quan es fa segons les indicacions d’un professional dental. Algunes persones poden experimentar sensibilitat dental temporal o irritació a les genives, però aquests efectes acostumen a ser lleus i temporals.

Preus

Aquests preus són orientatius per a tractaments complets
Amb assegurança
i Preu per a assegurats de Adeslas Dental MAX, Adeslas Dental Familia, Adeslas Dental Activa, Adeslas Dental Òptima, Adeslas Dental Autònoms, Adeslas Dental Negocis i empreses.
Sense assegurança
Amb assegurança
i Preu per a assegurats de Adeslas Dental MAX, Adeslas Dental Familia, Adeslas Dental Activa, Adeslas Dental Òptima, Adeslas Dental Autònoms, Adeslas Dental Negocis i empreses.
440 €
Sense assegurança
650 €
Amb assegurança
i Preu per a assegurats de Adeslas Dental MAX, Adeslas Dental Familia, Adeslas Dental Activa, Adeslas Dental Òptima, Adeslas Dental Autònoms, Adeslas Dental Negocis i empreses.
170 €
Sense assegurança
245 €
Amb assegurança
i Preu per a assegurats de Adeslas Dental MAX, Adeslas Dental Familia, Adeslas Dental Activa, Adeslas Dental Òptima, Adeslas Dental Autònoms, Adeslas Dental Negocis i empreses.
280 €
Sense assegurança
415 €
Amb assegurança
i Preu per a assegurats de Adeslas Dental MAX, Adeslas Dental Familia, Adeslas Dental Activa, Adeslas Dental Òptima, Adeslas Dental Autònoms, Adeslas Dental Negocis i empreses.
380 €
Sense assegurança
470 €
Contracta la teva assegurança DENTAL MAX per 144€ a l'any
Contracta la teva assegurança DENTAL MAX per 144€ a l'any

+