FACETES

Millora l’aspecte de les teves dents amb làmines de porcellana o composite que imiten la forma i el color de les dents naturals.

CARILLAS

Aquest tractament és per a tu si…

Vols tenir un somriure de pel·lícula.

Què són les facetes?

Les facetes són un tractament per millorar l’aparença de les dents. Consisteix a col·locar unes làmines de porcellana a la cara frontal de les dents per millorar-ne l’aspecte estètic. Les facetes donen un més bon aspecte quant al color i la forma de les dents. A més, també poden ocupar els espais que es formen quan es deterioren les genives.

Les persones que habitualment opten per un tractament de facetes són aquelles que volen millorar la seva imatge estètica, especialment el color, la forma i la posició de les dents. Tanmateix, no totes les persones són aptes per a aquest tipus de tractament. Un professional ha d’examinar el teu cas per assegurar-se que les puguis fer servir.

Les facetes ajuden estèticament en el cas de problemes derivats de la piorrea o de la periodontitis, però no són un tractament de salut per curar aquestes malalties.

Habitualment, els pacients que es poden sotmetre a un tractament de facetes són aquells amb una bona salut bucal en general. És important tenir unes dents i genives saludables. També és important tenir prou esmalt dental, ja que, si no, la faceta no tindrà una bona retenció.

Quins tipus de facetes hi ha?

Les facetes són unes làmines fines que es col·loquen a la cara frontal de les dents per millorar-ne l’aparença. Poden estar fabricades amb dos materials diferents: porcellana i compòsit.

Facetes de porcellana

Les facetes de porcellana, en emprar aquest material, tenen l’avantatge que resisteixen molt bé les taques. A més, la porcellana té un aspecte molt similar al de les dents naturals quan estan sanes i blanques. Això també fa que reflecteixin la llum de manera molt similar a les dents originals.

A més, les facetes de porcellana poden corregir problemes com el desgast de les dents i cobrir peces estellades o trencades. També poden recobrir dents reconstruïdes amb resina que s’hagin decolorat.

Facetes de compòsit

Les facetes de compòsit, un material fabricat amb diverses  resines compostes, tenen l’avantatge que són reversibles. El treball previ amb les dents és mínim, per la qual cosa no les altera de manera permanent. Per aquesta raó, el material es pot treure i reemplaçar.

D’altra banda, tenen el desavantatge que no imiten tan bé l’esmalt de les dents com les de porcellana. A més, com que la resina és un material porós, es poden tacar i estellar-se o fracturar-se. De tota manera, aquest tractament és molt més ràpid i menys invasiu que el de les facetes de porcellana.

Avantatges de les facetes

Les facetes són un tractament que principalment té finalitats estètiques. Tanmateix, cal tenir en compte que no les poden solucionar totes. Segons l’objectiu, pot ser que calgui recórrer a tractaments com l’emblanquiment o l’ortodòncia. Els avantatges i els problemes que soluciona el tractament de facetes són:

  • Somriure més blanc. Les facetes poden ocultar dents tacades severament, fins i tot aquelles en què el tractament d’emblanquiment no pot ser totalment eficaç.
  • Recupera l’aparença natural de les dents. En els tractaments amb facetes de porcellana, les dents recuperen el color original i el reflex de la llum és pràcticament igual al de les dents naturals.
  • Recupera la forma de les dents. Un dels avantatges de les facetes és que poden ocultar petites imperfeccions com ara esquerdes o petites fractures a les dents.
  • Tractament mínimament invasiu. A diferència de la majoria dels tractaments dentals, les facetes són un tractament que provoca poques molèsties al pacient, en especial les facetes de compòsit.
  • Un únic tractament per a diversos problemes. Les facetes permeten resoldre diversos problemes coexistents. Amb un únic tractament es poden solucionar diferents dificultats com ara dents tortes lleugerament, estellades o tacades.

Fases del tractament de facetes

El tractament de facetes, que habitualment són de porcellana, es desenvolupa en cinc fases, que inclouen des del diagnòstic i la planificació del tractament fins a la col·locació de les facetes i la neteja final.

1. En primer lloc, per fer un tractament de facetes es fa un diagnòstic i, posteriorment, una planificació del tractament.

En aquesta primera fase també cal l’ajuda del pacient, ja que ha de ser qui indiqui a l’odontòleg el que vol aconseguir exactament amb el tractament.

Durant aquest procés, l’odontòleg examina les dents del pacient per assegurar-se que és apte per rebre el tractament i si és més adequat fer-lo amb facetes de porcellana o de compòsit. L’odontòleg també n’estudia les implicacions i les possibles limitacions.

2. En segon lloc, es prepara la dent que s’ha de tractar. Aquesta preparació consisteix a eliminar de la superfície de la dent part de l’esmalt. Aquesta part eliminada ha de coincidir amb la quantitat de gruix de la faceta que s’ha d’afegir a la dent.

3. En tercer lloc, es prenen les impressions. Aquestes impressions s’envien a un laboratori protètic, on es fabriquen les facetes segons les instruccions de l’odontòleg.

4. El quart pas consisteix a col·locar les impressions de les facetes ja acabades. Per poder fer-ho, s’ha de preparar la dent, en un procés que consisteix a netejar, polir i gravar la peça dental. Amb aquest procés s’aconsegueix crear una superfície aspra que permet un procés d’unió fort entre la dent i la faceta mitjançant un ciment especial.

5. El cinquè i últim pas és ajustar la col·locació. Per fer-ho, s’elimina qualsevol excés del ciment especial emprat. A més, una vegada col·locada, s’avalua l’oclusió i, si cal, es fa qualsevol ajustament final.

Com en la majoria dels tractaments dentals, és imprescindible que el pacient mantingui una bona higiene dental. En el cas de les facetes, aquestes es col·loquen sobre la superfície de les dents naturals, per la qual cosa és vital mantenir-les saludables.

Per això, el pacient ha de seguir les pràctiques d’higiene recomanades comunament, com raspallar-se bé les dents de manera regular, fer servir fil dental i visitar el dentista periòdicament.

Preguntes freqüents

Les facetes dentals són làmines fines de material, com ara porcellana o resina composta, que s’adhereixen a la part frontal de les dents. S’utilitzen per millorar l’aparença de les dents que estan tacades, descolorides, trencades, tortes o desgastades i proporcionar una aparença més uniforme i atractiva.

L’aplicació de facetes dentals sol requerir almenys dues visites al dentista. A la primera visita es prepara la dent, se’n pren una impressió i se selecciona el color. A la segona, s’adhereix la faceta dental a la dent. En alguns casos, es poden utilitzar facetes dentals sense preparació que requereixen menys condicionament de la dent original.

Els candidats ideals per a les facetes dentals són els que busquen millorar l’estètica de les seves dents en forma, color i, de vegades, posició sense haver de fer un tractament d’ortodòncia. És important que les dents i les genives estiguin saludables, i cal discutir amb un dentista per determinar si les facetes dentals són l’opció adequada.

Les facetes de porcellana poden durar molts anys si se’n té cura adequadament. Això inclou una bona raspallada, ús de fil dental, visites regulars al dentista i evitar mossegar objectes durs. Les facetes de resina composta poden no durar tant de temps i podrien requerir reemplaçament i reparació amb més freqüència.

El cost de les facetes varia segons el cas i el tipus de material triat. Pots consultar el llistat de preus de les facetes dentals Adeslas fent clic aquí.

Preus

Aquests preus són orientatius per a tractaments complets
Amb assegurança
i Preu per a assegurats de Adeslas Dental MAX, Adeslas Dental Familia, Adeslas Dental Activa, Adeslas Dental Òptima, Adeslas Dental Autònoms, Adeslas Dental Negocis i empreses.
Sense assegurança
Amb assegurança
i Preu per a assegurats de Adeslas Dental MAX, Adeslas Dental Familia, Adeslas Dental Activa, Adeslas Dental Òptima, Adeslas Dental Autònoms, Adeslas Dental Negocis i empreses.
100 €
Sense assegurança
190 €
Amb assegurança
i Preu per a assegurats de Adeslas Dental MAX, Adeslas Dental Familia, Adeslas Dental Activa, Adeslas Dental Òptima, Adeslas Dental Autònoms, Adeslas Dental Negocis i empreses.
240 €
Sense assegurança
345 €
Facetes de zirconi
Amb assegurança
i Preu per a assegurats de Adeslas Dental MAX, Adeslas Dental Familia, Adeslas Dental Activa, Adeslas Dental Òptima, Adeslas Dental Autònoms, Adeslas Dental Negocis i empreses.
270 €
Sense assegurança
475 €
Facetes de disilicat de liti
Amb assegurança
i Preu per a assegurats de Adeslas Dental MAX, Adeslas Dental Familia, Adeslas Dental Activa, Adeslas Dental Òptima, Adeslas Dental Autònoms, Adeslas Dental Negocis i empreses.
270 €
Sense assegurança
475 €
Nueva llamada a la acción hbspt.cta.load(2413139, ‘608417db-c51f-47ec-9eb7-0c1470a63ab4’, {“region”:”na1″});
Contracta la teva assegurança DENTAL MAX per 144€ a l'any hbspt.cta.load(2413139, ‘4d955e81-b8fe-4b80-87d8-97df7a44120c’, {“region”:”na1″});
+