Tornar al Blog

Per a què serveixen i tipus d’alineadors dentals

Alineadors dentals
26/11/2019 |

Molts de nosaltres quan pensem en ortodòncia,el primer que ens passa pel cap són els aparells ortodòntics metàl·lics. No obstant això, l’ortodòncia és més que només bràquets i filferros.

Alineadors invisibles

Hi ha més opcions disponibles per redreçar les dents que els aparells convencionals: els aparells invisibles.Aquets aparells són alineadors d’ortodòncia seqüencials transparents..

Amb l’objectiu final al cap, es creen una sèrie d’alineadors de plàstic fent servir unes impressions inicials o uns escanejos digitals de la boca del pacient com a punt de partida.

Què són els alineadors i quantes hores es porten

Els alineadors són fèrules transparents i extraïbles, fetes com a rèpliques de les dents, que segueixen una seqüència de lleugers moviments i que s’ajusten sobre les dents per redreçar-les. Els alineadors van exercint pressió sobre les dents i les van reposicionant lleugerament.

Amb el temps les dents arriben al lloc ideal d’acord amb el pla inicial de l’ortodontista. El número total d’alineadors variarà segons les necessitats de cada pacient. gual que amb els aparells ortodòntics tradicionals, els pacients necessitaran fer servir retenidors quan acabi el tractament per mantenir el resultat obtingut.

CCada fèrula s’ha de fer servir durant un període de temps determinat; generalment, al voltant de 20 hores al dia durant dues setmanes, abans de poder passar a la fèrula següent.

Per a qui estan indicats els alineadors

Aquests alineadors són adequats per a pacients amb apinyament moderat o problemes menors d’espai, però pot ser que no siguin apropiats per a pacients amb apinyament o faltes d’espai severes. Tot i que els alineadors poden corregir una maloclusió lleu, els pacients amb maloclusions greus, sobreoclusions o oclusions creuades greus poden requerir un tractament d’ortodòncia més avançat.

Diferències amb els bràquets

A diferencia dels aparells tradicionals, les fèrules es poden treure per raspallar-se les dents, fer servir el fil dental i menjar. A més, són molt més estètics que els bràquets, permeten una aparença agradable durant el tractament.

DCom que els alineadors són extraïbles, els pacients es poden veure temptats a retirar-los si experimenten alguna molèstia, però encara que sembli obvi, de vegades cal recordar que els alineadora no funcionen tret que estiguin col·locats a la boca es hores necessàries.

Descubre los tipos de ortodoncia
Descubre los tipos de ortodoncia
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques