Tornar al Blog

Què és la mossegada creuada? Tipus i tractament

mossegada creuada
19/09/2019 |

L’oclusió o mossegada és la forma en la qual les dents s’uneixen quan el maxil·lar superior i la mandíbula s’ajunten. L’oclusió normal és el més desitjable, ja que permet que les funcions orals funcionin correctament, proporciona una estètica adequada i és útil per prevenir malalties.

Mossegada normal

En una mossegada normal, les dents superiors s’assenten lleugerament per fora de les dents inferiors tant en la part davantera com posterior, i en tots dos costats de la boca. Per tant, quan les dents no es troben correctament es considera una maloclusió.

Què és la mossegada creuada

La mossegada creuada és aquella en la qual les dents superiors mosseguen per dins de les dents inferiors. Això por ocorre tant a les dents anteriors, i aleshores parlem de mossegada creuada anterior, o entre les dents posteriors, i parlem, per tant, de mossegada creuada posterior.

Causa i tractament de la mossegada creuada 

La principal causa d’aquesta maloclusió és la genètica, tot i que també pot estar causada, per exemple, perquè les dents permanents van erupcionar abans que caiguessin les dents de llet. 

El millor moment per corregir una mossegada creuada és amb nens o adolescents, tot i que també hi ha tractaments disponibles per a adults. El tractament implica ajustar les dents, el paladar o la mandíbula amb aparells d’ortodòncia.

La mossegada creuada incrementa el risc de patir molts problemes a les dents i pot afectar la mandíbula, el coll i les espatlles. Tot i que el problema es tracta de manera més efectiva en nens, en adults es pot buscar la millor solució per corregir la mossegada desalineada.  

 

Descubre los tipos de ortodoncia
Descubre los tipos de ortodoncia
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques