Tornar al Blog

Tècniques per raspallar-se correctament les dents

parella raspallant les dents
08/11/2018 |

La clau per prevenir i controlar la malaltia de les genives és raspallar-se al voltant i a sota de la línia de les genives, on els bacteris i la placa tendeixen a acumular-se.
Per aconseguir un raspallat correcte, els moviments han de ser curts i suaus, i prestar una atenció especial a la línia de les genives, a les dents posteriors on és difícil d’arribar i a les àrees al voltant dels empastaments, les corones o altres restauracions.

És important no oblidar cap secció de la boca a l’hora de netejar-la.

  • Cal començar netejant les superfícies externes de les dents superiors i després, les superfícies externes de les dents inferiors.
  • A continuació, cal netejar les superfícies internes de les dents superiors i després, les de les dents inferiors.
  • No s’ha d’oblidar netejar les superfícies de masticació.
  • I finalment, per tenir un alè més fresc, també cal netejar la llengua.

La millor tècnica de raspallat consisteix a inclinar el raspall en un angle de 45 ° sobre la línia de la geniva i escombrar contra la superfícies de les dents el raspall per allunyar-lo de la línia de la geniva.

El raspallat de l’exterior, de l’interior i de la superfície de masticació de cada dent s’ha de fer suaument i amb moviments curts d’un costat a l’altre.

Per raspallar l’interior de les dents frontals, cal aguantar el raspall de les dents en posició vertical i fer servir les serres de la punta del raspall, i assegurar-se que estiguin a sota del teixit de les genives.

La llengua també s’ha de raspallar suaument per eliminar els bacteris que causen el mal alè.
El raspallat correcte ha de durar almenys dos minuts i s’ha de fer després de cada àpat.

És important substituir el raspall de les dents cada tres o quatre mesos. Les serres desgastades deixen de ser eficaces i com que no es poden netejar bé poden allotjar bacteris.

 

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques