Tornar al Blog

Ús del fil dental: abans o després del raspallat?

seda dental neteja
17/07/2018 |

Hi ha diverses teories sobre aquest tema.

N’hi ha que argumenten que el fil dental s’ha de fer servir abans del raspallat perquè, com que s’elimina la placa bacteriana que hi pugui haver a les zones interproximals de les dents, el fluor de la pasta dentífrica que s’utilitzarà després actuarà directament sobre aquestes superfícies.

Per contra, l’argument que defensa que és millor raspallar-se primer les dents i després fer servir el fil dental afirma que el raspallat treu bona part de la placa de les dents i deixa quantitats petites que cal retirar correctament amb el fil dental.

Realment, la seqüència d’ús no aporta cap diferència pel que fa a l’efectivitat. El que és important és fer el procés complet per aconseguir eliminar tota la placa bacteriana que hi hagi sobre totes les superfícies de les dents i que fa aparèixer càries i pot fer emmalaltir les genives si no es retira de manera adequada.

Per això, no importa si es fa servir el fil abans o després del raspall; el que importa és saber que les dues eines s’han d’utilitzar de manera combinada per aconseguir una higiene correcta i eficaç per mantenir una salut oral òptima.

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques