Tornar al Blog

Coneixes les últimes novetats en estètica dental?

Aquestes són les últimes novetats en estètica dental - Adeslas Dental
10/05/2024 |

L’estètica dental ha experimentat avenços significatius els últims anys i ara brinda als pacients opcions innovadores per aconseguir somriures més brillants i naturals. 

Aquests avenços van des de tècniques mínimament invasives fins a tecnologies d’avantguarda que transformen la manera en què es dissenyen i es fabriquen les restauracions dentals.

Les tècniques odontològiques mínimament invasives se centren a preservar la quantitat més gran possible d’estructura dental natural, alhora que es proporciona un tractament efectiu.     

Quines són les tècniques més comunes en estètica dental?

 • Emblanquiment dental sense dolor: s’han desenvolupat tècniques d’emblanquiment dental que eviten la sensibilitat posttractament, cosa que redueix la necessitat de preparació invasiva de les dents.
 • Microabrasió dental: aquesta tècnica implica una remoció mínima d’esmalt per tractar taques superficials i defectes a les dents, preservant l’estructura dental, en comparació amb altres mètodes més invasius. 
 • Incrustacions i facetes dentals: les incrustacions i facetes permeten restaurar dents amb la mínima preparació, cosa que significa que es conserva la major quantitat possible d’estructura dental natural.
 • Tractaments d’ortodòncia mínimament invasius: els sistemes d’ortodòncia moderns, com els alineadors transparents, permeten corregir l’alineació dental amb una mínima interferència en l’estructura dental, en comparació amb els aparells tradicionals.   

Aquestes tècniques busquen reduir la necessitats de procediments invasius, preservar l’estructura dental i oferir resultats estètics i funcionals d’alta qualitat.    

Un dels desenvolupaments més emocionants en estètica dental és l’adopció generalitzada de tecnologies d’escaneig en 3D i disseny assistit per ordinador (CAD). Aquestes eines permeten als dentistes i tècnics de laboratori dental crear restauracions personalitzades amb una precisió excepcional, cosa que es tradueix en un ajustament perfecte i una aparença natural. 

A més, els avenços en materials dentals, com les ceràmiques d’última generació i les resines compostes millorades, han ampliat les opcions de tractament per als pacients. Aquests materials permeten crear restauracions que imiten de prop l’aparença i la translucidesa de l’esmalt natural, de manera que aporten somriures estèticament atractius i duradors.

Els últims avenços en materials dentals han revolucionat la manera de fer els tractaments dentals.                  

Últimes novetats en tractaments dentals    

Ceràmiques d’última generació 

S’han desenvolupat ceràmiques més resistents i estèticament atractives per a restauracions dentals, cosa que permet als dentistes oferir corones, facetes i altres tractaments amb resultats més naturals i duradors.

Resines compostes millorades 

Les resines compostes utilitzades per a farciments dentals han experimentat avenços significatius pel que fa a resistència, manipulació i estètica, cosa que permet restauracions més duradores i estèticament superiors.

Materials bioactius 

S’han introduït materials que promouen la remineralització i la protecció de les dents i això podria canviar la manera d’abordar certs problemes de càries i sensibilitat dental.

Materials d’impressió en 3D

La disponibilitat de materials d’impressió en 3D dissenyats específicament per a odontologia ha permès fabricar pròtesis dentals i dispositius personalitzats amb una precisió excepcional.

Aquests avenços en materials dentals han millorat la qualitat, durabilitat i estètica dels tractaments dentals, alhora que ofereixen opcions més personalitzades i confortables per als pacients.  

Novetats en tractaments d’ortodòncia   

Un altre avenç notable és la creixent popularitat dels tractaments d’ortodòncia invisible, com els alineadors transparents. Aquests sistemes ofereixen als pacients l’oportunitat de corregir l’alineació de les dents de manera discreta i còmoda, evitant la necessitat de fer servir aparells metàl·lics tradicionals. 

Els últims avenços en ortodòncia s’han centrat en l’eficiència, comoditat i estètica per als pacients. Algunes de les novetats inclouen:            

 • Ortodòncia invisible millorada: els sistemes d’alineadors transparents han evolucionat i ara proporcionen més previsibilitat en el moviment dental, de manera que es redueix el temps del tractament i es millora la comoditat per al pacient.    
 • Tecnologia d’escaneig en 3D: l’adopció generalitzada de l’escaneig intraoral en 3D ha millorat la precisió i la comoditat del pacient en eliminar la necessitat de fer impressions convencionals amb material incòmode.               
 • Enfocament en la biomecànica: els avenços en la comprensió de la biomecànica dental han permès desenvolupar sistemes de tractament més personalitzats, cosa que condueix a resultats més eficients i estables.
 • Integració de tecnologies digitals: la combinació d’imatges en 3D, simulacions de tractament i fabricació assistida per ordinador ha permès als ortodontistes planificar i executar tractaments de manera més precisa.              

Aquests avenços han millorat significativament l’experiència del pacient i els resultats dels tractaments d’ortodòncia.            

Novetats en emblanquiment dental

Pel que fa a emblanquiment dental, s’han desenvolupat noves fórmules i tècniques que permeten obtenir resultats més ràpids i duradors, amb un enfocament en la seguretat i la comoditat del pacient:  

 • Emblanquiment dental amb làser o llum LED: aquests mètodes impliquen l’activació dels agents emblanquidors amb llum, fet que pot accelerar el procés d’emblanquiment i, en alguns casos, reduir la sensibilitat posttractament.                         
 • Emblanquiment dental combinat al consultori i a casa: alguns dentistes ofereixen tractaments d’emblanquiment combinats que consisteixen en una sessió inicial al consultori, seguida d’un règim d’emblanquiment a casa. Aquest sistema pot proporcionar resultats més ràpids i duradors. 
 • Emblanquiment dental amb agents emblanquidors d’alliberament controlat: s’han desenvolupat gels i agents emblanquidors que alliberen oxigen de manera controlada, la qual cosa pot reduir la sensibilitat posttractament i millorar l’eficàcia de l’emblanquiment.          
 • Emblanquiment dental personalitzat: alguns dentistes estan fent servir tècniques d’emblanquiment personalitzat que inclouen la creació de safates d’emblanquiment fetes a mida per a cada pacient, de manera que es maximitza l’eficàcia i la comoditat.            

Aquestes tècniques busquen millorar l’experiència del pacient i els resultats d’emblanquiment dental, alhora que minimitzen la sensibilitat i altres efectes secundaris.

En resum, els avenços en estètica dental han obert un ventall de possibilitats emocionants per als qui busquen millorar l’aparença del somriure. Aquests avenços posen l’accent en l’estètica i la funcionalitat dental, cosa que beneficia els pacients de manera integral.

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques