Què són els bràquets? De quins tipus n’hi ha?

Els bràquets, dins del conjunt d’un tractament d’ortodòncia, són una sèrie de petites peces quadrangulars que van enganxades a les dents i que, unides entre si per un arc metàl·lic, permeten que les dents es moguin per dur-les a la posició desitjada.

Tipus de bràquets

N’hi ha de diferents tipus de bràquets segons la composició:

Bràquets metàl·lics

Són els més habituals sobretot per als infants i els adolescents. El tractament amb aquesta mena de bràquets funciona perfectament, i s’obtenen resultats excel·lents.

Estan fabricats en acer, de manera que resisteixen molt bé la humitat i l’oxidació, i a més són forts i robustos.

Són el tractament més econòmic, tot i que també el menys estètic.

Bràquets de resina o policarbonat

Són bràquets estètics de plàstic a base de policarbonat. Són transparents i, dins del tipus de bràquets estètics, són els més econòmics.

L’inconvenient més gran és que amb el temps es tenyeixen i es poden deformar. Per això, només es fan servir en tractaments molt curts.

Guía per a tractaments d'ortodòncia

Bràquets ceràmics

Aquesta mena de bràquets són blancs opacs, cosa que els fa molt més estètics que els bràquets metàl·lics.

Igual que els bràquets metàl·lics, aquests aconsegueixen alinear i col·locar les dents fins a la posició que es desitja i l’avantatge més important en comparació amb els de resina és que no es tenyeixen.

Bràquets de safir

Aquests bràquets són els de gamma més alta. Són transparents, de manera que a la boca són pràcticament invisibles i, en conseqüència, més discrets.

Com que tenen una estructura cristal·lina, transparenten el color de la dent i no es tenyeixen ni canvien de color durant el tractament. Els moviments dentals són tan eficients com amb els bràquets metàl·lics.

Bràquets linguals

Estan fabricats en or i a mida per a cada pacient, i a diferència de tots els bràquets anteriors, que es col·loquen a la part frontal de les dents, aquests se situen a la part posterior, i es converteixen en els bràquets invisibles per excel·lència.

Tot i que es col·loquen a la part interna de les dents, no dificulten la parla ni la masticació. L’ortodòncia lingual combina una gran eficàcia i una gran estètica.

Donat que hi ha moltes opcions, l’ortodoncista, després d’un estudi de la situació, serà qui et guiarà a l’hora de triar el millor tipus de bràquet per solucionar ràpidament i eficaçment el problema.

Calculadora de tractaments d'ortodòncia

Informació sobre tractaments dentals

Tot el que necessites saber sobre els tractaments d’Implants, Blanqueigs, i Facetes

Sonrisa carillas dentales

Implants

Consulta aquí quin tipus d’Implants existeixen, els processos i els seus preus.

Més informació
Diagnóstico Clínica Dental

Blanqueig

Consulta aquí els tipus de Blanqueigs, simula com et quedarà i calcula el preu.

Més informació
Radiografía pre implante dental

Facetes

Consulta aquí els tipus de Facetes que existeixen per estètica dental i els seus preus.

Més informació