Tornar al Blog

Per què hi pot haver sang a la saliva?

Home en el dentista amb sang en la saliva
02/09/2022 |

Trobar que alguna part del nostre cos sagna pot ser inquietant, ja que a vegades no és fàcil entendre per quin motiu ha aparegut. Un dels casos més habituals ocorre durant el raspallat de les dents. En concret, quan acabem de raspallar-nos i en escopir les restes de dentifrici, on trobem que la nostra saliva té sang. 

La majoria de vegades aquest sagnat prové de les genives i els orígens poden ser varis:

Causes de la saliva amb sang

Gingivitis

La causa principal que hi hagi sang a la saliva és la gingivitis.

La gingivitis és una malaltia comuna de les genives caracteritzada per la inflamació i l’envermelliment de les genives al voltant de la base de les dents. Generalment, la causa és la mala higiene oral. El tractament normalment inclou una neteja dental professional, seguida d’una bona rutina d’higiene a casa.

Llagues

La presència d’aftes o llagues també pot provocar que hi hagi sang a la saliva. Les llagues són úlceres petites i doloroses que es desenvolupen a les genives, els llavis i les galtes. Sovint es desencadenen per traumatismes menors, com una mossegada accidental, un raspallat agressiu, falta de vitamines, sensibilitat a aliments picants o àcids, la malaltia celíaca o problemes del sistema immunitari.

En general, no cal tractament, ja que tendeixen a desaparèixer totes soles. Si creixen o duren més d’un parell de setmanes, és convenient consultar-ho al dentista.

Resuelve tus dudas sobre periodoncia
Resuelve tus dudas sobre periodoncia

Com curar les patologies que provoquen saliva amb sang

Per a evitar el sagnat de la boca, és important mantenir una cura adequada de la nostra salut bucodental. Per exemple, quan ocorre un cas de gingivitis, el tractament generalment inclou una neteja dental professional seguida d’una bona rutina d’higiene a casa.

D’altra banda, les nafres no solen necessitar tractament, ja que tendeixen a desaparèixer per si soles. Però si creixen o duren més d’un parell de setmanes, és convenient consultar amb el dentista. A continuació oferim una sèrie de símptomes pels quals recomanem visitar a un especialista.

Símptomes que poden provocar sang en la boca

La saliva amb sang pot ocórrer per diversos motius. Els dentistes recomanen vigilar una sèrie de símptomes que poden desencadenar en el sagnat de la boca, d’aquí la importància de controlar-los a temps. És important visitar al seu odontòleg si sofreix:

● Aftes recurrents

● Sagnat de les genives després de raspallar-se o fer servir el fil dental

● Genives sensibles, inflamades o vermelles

● Retracció de les genives

● Dents fluixes

● Sensibilitat atípica al fred o a la calor

Calcula el precio de tu ortodoncia en 1 minuto
Calcula el precio de tu ortodoncia en un minuto
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques