Tornar al Blog

Per què hi pot haver sang a la saliva?

Home en el dentista amb sang en la saliva
09/06/2020 | | admin_adeslas

Veure que alguna part del nostre cos sagna pot ser inquietant. I això ens pot passar quan en raspallar-nos les dents i escopir trobem sang a la saliva. La presència de sang a la saliva provoca un gust metàl·lic a la boca.

Causes de la saliva amb sang

Gingivitis

La causa principal que hi hagi sang a la saliva és la gingivitis.

La gingivitis és una malaltia comuna de les genives caracteritzada per la inflamació i l’envermelliment de les genives al voltant de la base de les dents. Generalment, la causa és la mala higiene oral. El tractament normalment inclou una neteja dental professional, seguida d’una bona rutina d’higiene a casa.

Llagues

La presència d’aftes o llagues també pot provocar que hi hagi sang a la saliva. Les llagues són úlceres petites i doloroses que es desenvolupen a les genives, els llavis i les galtes. Sovint es desencadenen per traumatismes menors, com una mossegada accidental, un raspallat agressiu, falta de vitamines, sensibilitat a aliments picants o àcids, la malaltia celíaca o problemes del sistema immunitari.

En general, no cal tractament, ja que tendeixen a desaparèixer totes soles. Si creixen o duren més d’un parell de setmanes, és convenient consultar-ho al dentista.

Símptomes

És important visitar l’odontòleg en cas de símptomes com ara:

● Aftes recurrents

● Sagnat de les genives després de raspallar-se o fer servir el fil dental

● Genives sensibles, inflamades o vermelles

● Retracció de les genives

● Dents fluixes

● Sensibilitat atípica al fred o a la calor

Resuelve tus dudas sobre periodoncia
Resuelve tus dudas sobre periodoncia
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques