Tornar al Blog

Causes i remeis per a l’halitosi

halitosi remeis
07/08/2018 |

L’halitosi o el mal alè crònic no es pot resoldre amb caramels de menta, col·lutoris bucals o un bon raspallat. A diferència de “l’alè del matí” o una olor forta que persisteix després d’haver menjat algun aliment de gust fort, l’halitosi es manté durant un període de temps prolongat i pot indicar que es pateix alguna cosa més seriosa.

Les causes principals de l’halitosi

  • Problemes dentals com la càries o la malaltia periodontal: Totes dues patologies es poden solucionar amb una bona cura i higiene bucodental diari, ja que els bacteris són les causants de produir-les i, en conseqüència, el mal alè.
  • Infeccions a la boca, el nas o la gola
  • Boca seca: La nostra saliva, a més d’humitejar, neta la nostra boca i ens atorga una millor ingesta dels aliments. És per això que la sequedat pot produir una major concentració de bacteris que seran les que produeixin una mala olor en el nostre alè.
  • Tabac: És molt aconsellable reduir o eliminar per complet aquest hàbit nociu. Millorarem la nostra salut bucodental i reduirem l’halitosi.
  • Altres afeccions cròniques com ara el reflux gàstric, la diabetis o una malaltia hepàtica o renal,
    a les quals cal sumar-li el consum d’alguns medicaments, perquè poden produir-nos sequedat en la boca i agreujar l’halitosi.

Remedios per a l’halitosi

Per prevenir l’halitosi el primer que cal fer és seguir una rutina d’higiene oral saludable: raspallar-se les dents tres vegades al dia durant almenys dos minuts amb una pasta de dents amb fluor i fer servir fil dental.

És important no oblidar-se de raspallar-se la llengua, ja que és on s’acostumen a allotjar la majoria dels bacteris que causen mal alè.

Beure molta aigua, mastegar xiclet sense sucre i reduir el consum de cafeïna també pot ajudar a fer que la saliva flueixi i l’alè sigui més fresc.

Si el mal alè persisteix, el millor és demanar hora al dentista, que amb un examen intraoral podrà valorar la presència d’algun problema de salut oral i aconsellar al pacient un pla de tractament adequat o derivar-lo al metge de capçalera si la causa del mal alè no és dental.

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques