Tornar al Blog

La pasta de dents caduca?

La pasta de dents caduca?
16/04/2019 |

La pasta de dents caduca. Tot i que fer-la servir després de la data de caducitat no és perjudicial, tampoc no és beneficiós, perquè els ingredients actius perden propietats amb el temps.

Ingredients de la pasta de dents

En general, les pastes de dents contenen cinc ingredients actius:

  • Fluorur: mineral per combatre la càries.
  • Abrasiu: per treure la placa i les taques superficials.
  • Agent saboritzant o edulcorant: per donar gust.
  • Agent humectant: evita que la pasta es ressequi.
  • Un detergent: crea l’espuma.

Tipus de pasta de dents

No tots els dentríficos són iguals. Depenent de l’edat o de les nostres necessitats bucodentals en el mercat trobarem diferents tipus de pasta de dents.

Per a nens

Els més petits disposen de diferents necessitats en la seva neteja bucodental. És per això que les seves pastes de dents contenen menys fluor que les dels adults, ja que el seu excés en edats primerenques pot ser contraproduent en la salut dels nens.

Crema dental blanquejadora i antitaques

Les cremes dentals blanquejadores i antitaques estan indicades per als adults que vulguin eliminar les taques produïdes per alguns aliments (cafè, te, vi) o pel tabac.
D’altra banda, la pasta de dents blanquejadora conté elements que netegen però són abrasius. També ajuden a eliminar l’aparença d’aquestes taques encara que no siguem fumadors.

Pastes de dents naturals

Existeixen en el mercat pastura de dents ecològiques a base d’ingredients naturals i que no tenen plàstics. Les cremes i pastes dentals tradicionals disposen d’ingredients químics i additius i moltes persones estan fent el pas a aquesta mena de productes.

Pastes per a dents sensibles

Aquestes pastes estan indicades a persones en les quals, en beure begudes calentes o fredes, els produeixi una sensació de sensibilitat i, fins i tot, dolor.

Per què caduca la pasta de dents?

La data de caducitat de la pasta de dents és principalment pel fluor, que amb el temps es pot degradar i ser menys efectiu per prevenir la càries; la resta d’ingredients es poden separar o cristal·litzar i canviar de consistència pel que fa al color i gust.
Per mantenir la pasta de dents fresca és important , i assegurar així que no hi hagi pasta al voltant de les vores que pugui atreure brutícia o partícules de pols.
També és important no emmagatzemar-la en un ambient molt calorós, ja que a temperatures molt altes, els components es poden separar o liquar, i deixar de ser efectius.

Què hem de fer si caduca?

Si la pasta de dents ha caducat, és millor no fer-la servir per rentar-se les dents. Es pot fer servir per polir metall, netejar la tassa del lavabo, treure ratlles de les parets, eliminar residus enganxosos de la part inferior d’una planxa o, fins i tot, polir-se les ungles.
Si vols saber més en aquest article t’expliquem com triar la teva pasta de dents i quina quantitat usar.

 

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques