¿Caduca la pasta de dientes?

La pasta de dents caduca?

La pasta de dents caduca. Tot i que fer-la servir després de la data de caducitat no és perjudicial, tampoc no és beneficiós, perquè els ingredients actius perden propietats amb el temps.

En general, les pastes de dents contenen cinc ingredients actius:
Fluorur: mineral per combatre la càries.
Abrasiu: per treure la placa i les taques superficials.
Agent saboritzant o edulcorant: per donar gust.
Agent humectant: evita que la pasta es ressequi.
Un detergent: crea l’espuma.

La data de caducitat de la pasta de dents és principalment pel fluor, que amb el temps es pot degradar i ser menys efectiu per prevenir la càries; la resta d’ingredients es poden separar o cristal·litzar i canviar de consistència pel que fa al color i gust.

Per mantenir la pasta de dents fresca és important col·locar-hi el tap després de fer-la servir, i assegurar així que no hi hagi pasta al voltant de les vores que pugui atreure brutícia o partícules de pols. També és important no emmagatzemar-la en un ambient molt calorós, ja que a temperatures molt altes, els components es poden separar o liquar, i deixar de ser efectius.

Si la pasta de dents ha caducat, és millor no fer-la servir per rentar-se les dents. Es pot fer servir per polir metall, netejar la tassa del lavabo, treure ratlles de les parets, eliminar residus enganxosos de la part inferior d’una planxa o, fins i tot, polir-se les ungles.


botó vull una cita

93