Tornar al Blog

Com es tria la millor pasta de dents per a la boca?

pasta de dents i raspall
15/09/2021 |

La pasta de dents és un dels pilars fonamentals per a una higiene bucodental efectiva, juntament amb el raspall, el fil dental i una rutina estricta.

Hi ha tantes opcions de pastes dentals, que triar-ne una pot ser una tasca difícil.

No existeix una millor pasta de dents per se, sinó que hem de triar la millor en funció de les particularitats de la nostra boca: si està sana buscarem un tipus de pasta amb gran poder anti càries o si tenim alguna afecció com a sensibilitat dental o malaltia de les genives, per exemple, buscarem alguna pasta enfocada a solucionar aquest tipus de problemes.

T’expliquem els diversos tipus de pastes dentals perquè puguis escollir la millor per a tu.

Ingredients clau

Fluor

L’ingredient més important que cal tenir en compte a l’hora de triar una pasta de dents és el fluor.

El fluor és un mineral natural que ajuda a protegir les dents dels àcids que s’alliberen quan es degraden els aliments. Ho fa de dues maneres:

  1. El fluor enforteix l’esmalt dental i d’aquesta manera fa que sigui menys probable que els àcids el malmetin.
  2. Pot revertir les primeres etapes del dany de l’àcid perquè remineralitza àrees que s’han començat a descompondre.

Xilitol

Les pastes de dents amb xilitol també ajuden a prevenir l’aparició de càries, ja que frenen el creixement de l’Streptococcus mutans, un bacteri que està associat a la càries dental.

Tipus especialitzats de pasta dental

  1. Per evitar la formació de tosca i càries. Si no eliminem la placa bacteriana que es diposita sobre les dents, s’endureix i es converteix en tosca. També hi ha pastes dentals que ajuden a controlar la presència de tosca, la majoria de les quals contenen fluor. Hi ha una gran varietat d’ingredients que es fan servir en les pastes dentals per ajudar a prevenir l’acumulació de tosca. Sovint s’hi afegeixen compostos químics, com ara els pirofosfats i el citrat de zinc, que han demostrat ser eficaços. A més, algunes pastes dentals amb control de la tosca contenen un antibiòtic anomenat triclosan, que mata alguns dels bacteris que hi ha a la boca.
  2. Per a les dents sensibles. Hi ha pastes de dents específiques per a persones que tenen les dents sensibles al fred o a l’escalfor, per exemple. Generalment porten nitrat de potassi o clorur d’estronci. Aquests compostos químics bloquegen els túbuls de les dents i impedeixen que aquestes sensacions arribin al nervi dental.
  3. Per a les dents blanques. Per ajudar les persones que busquen tenir les dents més blanques, també hi ha una gran varietat de pastes blanquejants d’ús diari. No acostumen a portar blanquejants, però contenen partícules abrasives o productes químics que poleixen les dents amb eficàcia o s’uneixen a les taques i ajuden a eliminar-les de la superfície dental.

En aquest altre article vam veure més tipus de pasta de dents, que existeixen en el mercat, en funció de factors com l’edat, l’alimentació o el tractament de problemes específics. Consulta-ho si vols completar informació sobre aquest tema.

Nueva llamada a la acción
Todo sobre blanqueamientos dentales
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques