Tornar al Blog

Pasta de dentes per a bebès: com s’ha de triar?

pasta de dents per a nadons
03/01/2019 |

Quan les primeres dents erupcionin a la boca del bebè, la pasta dental tindrà un paper important per preparar l’escenari a les pràctiques d’higiene bucodental més avançades del nen.
Durant les primeres etapes del desenvolupament dental, cal ser especialment curós amb les dents i les genives del bebè. És important fer servir un raspall de dents per a bebès de serres suaus i un raspall didal, i fer uns tocs suaus per netejar les noves dents.
Només es necessita fer servir aigua en aquesta etapa; no cal utilitzar pasta de dents tret que l’odontòleg ho recomani.
El raspall de les dents s’ha de fer servir per fer un massatge suau a les genives, fins i tot on no hi hagi dents exposades. Això permet al bebè acostumar-se a la sensació del raspall de dents dins de la boca i li permet aprendre que el raspallat no és una experiència aterradora o irritant.
La pasta de dents no s’ha de fer servir en menors de dos anys, ja que, com que no la saben escopir, hi ha risc que se l’empassin.
El fluor en la quantitat correcta i en l’etapa de desenvolupament correcte és bo, però no durant la infància.
Quan el nen passi l’etapa de la infància i estigui a punt per fer servir pasta de dents, és important utilitzar una pasta dental lleugerament dolça, ja que a la majoria dels nens petits no els agraden els gustos forts. Per exemple, la pasta de menta fresca pot ser que no els agradi o els faci sentir incòmodes. Cal buscar gustos més agradables, com ara el gust de xiclet o de fruita.

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques