Tornar al Blog

Tipus de pastes de dents

pasta de dents diferents tipus
26/03/2019 |

Contràriament al que es podria pensar, totes les pastes de dents no són iguals. De fet, n’hi ha moltes varietats diferents, cada una de les quals té els seus usos i ingredients especials. La majoria combinen la protecció contra la càries del fluorur amb altres agents per controlar la placa, el carrall i la malaltia de les genives. Aquests agents poden ajudar que les persones millorin el control de la placa a través de la inclusió d’agents antibacterians, com el triclosan.

1. Pasta de dents per a nens

Aquest tipus de dentífric generalment conté menys fluorur que els dissenyats per a adults. Això es deu als riscos per a la salut dels nens si ingereixen massa fluor accidentalment. També té menys abrasius, ja que les seves dents són molt més sensibles que les dels adults. A part, solen estar preparades per als seus gustos. També existeix pasta de dents específiques per a bebès.

2. Pasta de dents llevataques

Aquesta pasta de dents està formulada específicament per a la gent que fuma tabac.

Amb el temps, el quitrà taca les dents de color marró grogós. Aquest tipus de dentífric generalment conté agents netejadors dissenyats per fer que les dents es vegin més blanques.

3. Pasta de dents blanquejadora

Fins i tot si les persones no fumen són susceptibles a les taques per consumir certs aliments com el cafè, el te o el vi. La pasta dental blanquejadora de dents conté netejadors i abrasius que ajuden a eliminar o disminuir l’aparença d’aquestes taques.

4. Pasta dentífrica per a dents sensibles

Algunes persones tenen dents que són sensibles a substàncies calentes o fredes. Aquesta mena de dentífrics contenen nitrat de potassi, una substància que pot ajudar a reduir les sensacions doloroses associades a aquesta afecció.

5. Pasta de dentes a base d’herbes

Aquest tipus de pasta de dents és una opció popular per a les persones que són sensibles als ingredients del dentífric convencional o que simplement volen una alternativa de neteja més natural. S’ha de tenir en compte que no conté fluorur.

Com triar la pasta de dents adequada

Per a saber què tenir en compte a l’hora de triar el teu dentifrici, hauràs de tenir en compte uns certs factors com la teva edat, els teus hàbits alimentosos o si les teves dents són sensibles. També hauràs de fixar-te en els ingredients de la pasta de dents. El fluor és l’ingredient més important, però altres com el xilitol poden ajudar en aspectes com la prevenció de càries.

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques