Tornar al Blog

Pastes de dents ecològiques sense plàstics

Pastes de dents ecològiques sense plàstics
18/02/2020 |

Actualment, està en auge portar un estil de vida més ecològic, fins i tot en actes que fem en la nostra rutina diària, com és la higiene bucodental.

Components de la pasta dental

Potser és hora de pensar en la llarga llista d’ingredients que té la pasta de dents i fer el canvi a una alternativa més ecològica:

Espuma

Les pastes de dents convencionals contenen ingredients com el laurilsulfat de sodi, que és el que produeix la formació d’espuma durant el raspallat, però que per contra, interfereix en el manteniment d’una microbiota saludable.

Fluor

A més, també acostumen a contenir fluor, que tot i que ajuda a prevenir la càries dental, també se l’ha relacionat amb la toxicitat i efectes nocius en altres teixits de l’organisme, per la qual cosa depèn de cada persona sospesar les preferències i prendre una decisió informada pel que fa al seu ús.

Puntets

Els punts que donen color i textura a la pasta de dents es componen de microplàstics i colorants artificials, els quals són contaminants i l’única funció que tenen és donar un aspecte més atractiu a la pasta de dents.
També és una gran idea considerar productes que siguin vegans, lliures de crueltat animal, orgànics i sense edulcorants o colorants artificials.

El canvi ecològic

El canvi d’una pasta de dents convencional a una de més ecològica ha de ser gradual, ja que cal acostumar-se als diferents gustos i textures de la pasta dental natural. Sense certs productes químics i certs additius, no serà exactament com allò a què estem acostumats.

Una altra opció molt ecològica és intentar fer una pasta de dents casolana amb tres ingredients simples:

  • oli de coco
  • bicarbonat de sodi
  • unes gotes d’oli essencial, com la menta

 

Nueva llamada a la acción
Todo sobre blanqueamientos dentales
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques