Tornar al Blog

Quina quantitat de pasta dental s’ha de fer servir?

millor crema dental
15/11/2018 |

La pasta dental és un element bàsic que fem servir cada dia. Tothom sap que ens hem de rentar les dents almenys dos cops al dia, i és sorprenentment comú quedar-se sense pasta de dents més de pressa del que convindria.

La major part dels adults acostumen a pensar que cal cobrir tota la superfície de les serres del raspall de les dents per la forma en què s’anuncia la pasta de dents a la televisió. Aquest ús és excessiu, només cal que els adults facin servir una mica de pasta de dents, en concret, la mida d’un pèsol, per netejar adequadament totes les dents.

Per a nens menors de 3 anys, els pares han de començar a raspallar-los les dents tan aviat com apareguin a la boca, encara que sapiguem que són dents temporals.
La pasta de dents ha de contenir fluor per prevenir l’aparició de càries, i només se’n necessita una quantitat de la mida d’un gra d’arròs.

Per a nens de 3 a 6 anys d’edat, la quantitat necessària ja ha de ser com la d’un adult, la mida d’un pèsol, i cal que els pares o els cuidadors supervisin el raspallat per minimitzar el risc que el nen s’empassi la pasta de dents.

En pacients ancians, és molt habitual que tinguin la boca seca i recessió de les genives, cosa que comporta que apareguin càries als colls de les dents. Per això és important no oblidar el raspallat per prevenir aquestes patologies. La quantitat de pasta de dents ha de ser la mateixa que fem servir en adults. Si porten pròtesis removibles, és fonamental netejar-les i eliminar-ne regularment a placa i els dipòsits d’aliments, ja que les pròtesis brutes també poden causar problemes, com ara mal alè, malaltia de les genives, càries i aftes bucals. Les dentadures s’han de netejar amb la mateixa freqüència que netegem les dents naturals.

 

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques