Tornar al Blog

Kit d’estiu per a les dents

Kit d’estiu
01/08/2019 |

L’estiu ja és aquí i, normalment, també arriben les vacances. Un període de l’any en què en general ens oblidem de la rutina i ens permetem més llibertats pel que fa als hàbits o la dieta.

No és estrany, en conseqüència, que les consultes dentals rebin moltes més visites després dels mesos d’estiu, ja que apareixen problemes derivats, sobretot, de la manca d’higiene durant aquestes dates.

Quins són els problemes dentals més comuns a l’estiu?

  • Augment de la placa bacteriana i el carrall: una de les conseqüències més comunes de la manca d’higiene en aquestes dates és sens dubte l’acumulació de brutícia a la dentadura, cosa que ens pot portar a patir problemes més greus si es descura.
  • Halitosi: en la línia del punt anterior, és habitual que els pacients acudeixin a la consulta per problemes de mal alè, derivats de nou d’aquesta manca d’higiene.
  • Hipersensibilitat dental: també com a conseqüència d’una higiene menor durant l’estiu o del consum de begudes molt fredes, per exemple, el dolor de les genives sol ser un altre dels problemes més comuns, i pot arribar a resultar molt molest si no es tracta adequadament.

Com puc cuidar les dents a l’estiu?

  • Beu molta aigua: això ajudarà a equilibrar el pH de la boca i, en conseqüència, a evitar problemes com l’acumulació de carrall a l’esmalt dental.
  • Porta sempre a sobre un kit dental bàsic que et permeti raspallar-te i fer la higiene almenys 3 vegades al dia o després d’anar a la piscina, per exemple.
  • Evita en la mesura del que sigui possible les begudes ensucrades, ja que s’acaben convertint en àcids que ataquen l’esmalt dental i el deterioren. A més, d’aquesta manera evitaràs la formació de càries.
  • Evita també els aliments àcids (com les begudes energètiques, el vi blanc o els sucs) o, en el cas de consumir-ne, raspalla’t bé les dents després de fer-ho.

Què he d’incloure al necesser aquest estiu per tenir cura de la salut bucodental?

  • Un bon raspall de dents amb la duresa adequada: una bona manera de preparar-nos per a l’estiu és fer una consulta al dentista abans de les vacances per avaluar l’estat de la salut bucodental, d’una banda, i perquè ens pugui recomanar la millor manera de cuidar-nos durant aquesta època de l’any.
  • Pasta dentífrica fluorada: una pasta dentífrica amb fluor serà indispensable a l’hora d’acabar amb els àcids que els aliments que solem consumir a l’estiu deixen a l’esmalt dental. A més, seguint la recomanació de l’especialista, haurem de comprar una pasta específica per a la nostra problemàtica (hipersensibilitat, problemes a les genives, etc.)
  • Fil dental de la mida de viatge: un altre dels trucs a l’hora de mantenir una higiene correcta serà portar un petit fil dental que ens ajudarà a alliberar-nos de qualsevol mena de resta que pugui quedar, sobretot quan passem molt de temps fora de casa.

Ja ho saps, amb aquests consells tan senzills podràs mantenir una salut bucodental correcta durant tot l’estiu.

 

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques