Tornar al Blog

Com s’ha de triar un raspall de les dents?

Dona triant raspall de dents
04/12/2018 |

Raspallar-se les dents és important per mantenir una bona salut bucodental.
Per això, és important trobar un raspall de dents que funcioni bé i amb el qual el raspallat sigui còmode i eficaç.
Atesa la gran varietat de raspalls que hi ha al mercat, aquesta tasca pot ser feixuga.

En realitat, gairebé qualsevol raspall de les dents amb què un se senti còmode, funciona bé. El més important és raspallar-se les dents correctament i durant almenys dos minuts, dues o tres vegades al dia, per arribar a totes les àrees de la boca i netejar els bacteris que causen la càries i la malaltia de les genives.

Les característiques principals que cal tenir en compte en un raspall de les dents, tant si és manual com elèctric, són:

  • Mida
    El capçal del raspall ha de tenir una mida apropiada que permeti accedir fàcilment a totes les superfícies de les dents per poder netejar fins i tot les àrees difícils d’arribar-hi, com ara els laterals i la part posterior dels molars. A més, el raspall ha de tenir un mànec prou llarg per poder-lo aguantar còmodament amb la mà i aplicar-hi la pressió adequada durant el raspallat.
  • Varietat de serres
    Les serres de niló poden ser suaus, mitjanes o dures. Per a la gran majoria de les persones, un raspall de serres suaus és l’opció més còmoda i segura. Segons la intensitat del raspallat de cadascú, els raspalls de serres mitjanes i dures poder danyar l’esmalt de les dents i provocar la retracció de les genives, i, en conseqüència, l’exposició de la rel de la dent, que pot fer que s’experimenti més sensibilitat al fred, a la calor o a certs aliments i begudes.

En el cas dels raspalls elèctrics —al mercat hi ha una àmplia gamma de dispositius—, la tria està més determinada per la comoditat que per l’eficàcia. Si s’opta per un raspall elèctric es poden tenir en compte les funcions que té i la tecnologia que es fa servir en el moviment del capçal, que acostuma a ser per rotació o per ultrasons.

Sempre que la tècnica de raspallat sigui l’adequada, s’aconseguirà reduir l’acumulació de placa i es mantindran unes genives saludables, tant si s’ha fet servir un raspall manual com un d’elèctric.

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques