Tornar al Blog

Raspalls de dents de bambú: beneficis i opinions

Raspalls de dents de bambú
09/01/2020 |

Tenim tan interioritzat que raspallar-nos les dents és part de la rutina diària que ben poques vegades hi pensem, però gràcies a la consciència creixent de la contaminació plàstica molts reconsiderem les tries quotidianes pel que fa al tipus de raspall que hem d’utilitzar.

Alternatives als raspalls de dents de plàstic

S’estima que cada any es fan servir 3.600 milions de raspalls de dents de plàstic arreu del món i, desafortunadament, al voltant del 80 % d’aquests raspalls acaben al mar, on representen un risc per a la vida marina.

Els únics raspalls de dents totalment biodegradables utilitzen cerres naturals fetes de pèl de porc o toixó, però per als dentistes són massa durs i abrasius i poden provocar desgast a l’esmalt i contribuir al retrocés de les genives. A més, les cerres naturals retenen la humitat, per la qual cosa són un brou de cultiu perfecte per als bacteris i la mala olor i, per tant, s’han d’evitar per raons de salut

El més recomanable per no comprometre l’ecologia i aconseguir una cura dental efectiva és fer servir raspalls amb mànec de bambú i cerres de niló.

Característiques

Els raspalls de dents de bambú són semblants a qualsevol altre raspall de dents manual. La diferència clau entre els raspalls de dents de bambú i els de plàstic és el material emprat per fer-ne el mànec. 

Un raspall de dents amb mànec de bambú es fa servir de la mateixa manera que un de plàstic i cal tenir en compte les mateixes consideracions. A l’hora de triar el raspall de dents, s’ha de parar molta atenció a la mida del cap, la forma del mànec i el tipus de cerres. Idealment, les cerres han de ser suaus, el capçal s’ha d’ajustar còmodament a la boca i el mànec ha de ser fàcil de sostenir. 

Els raspalls de dents de bambú s’han de substituir tan sovint com qualsevol altre tipus de raspall de dents. El més recomanable és fer-ho cada tres o quatre mesos, o quan es vegin les cerres esfilagarsades o danyades.

El dentista podrà aconsellar i ajudar a l’hora de triar el raspall de dents que s’adapti millor a cada persona i farà les recomanacions pertinents per ajudar a mantenir la boca saludable mentre tenim cura del planeta.

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques