Tornar al Blog

Què és el solc nasogenià?

Què és el solc nasogenià? - Adeslas Dental
27/12/2023 |

Els solcs nasogenians són plecs de la pell que s’estenen des de tots dos costats del nas fins a les comissures de la boca. Es poden tornar més prominents i permanents a mesura que s’envelleix. Sovint se’ls anomena línies de somriure

Són una característica natural de l’envelliment facial i es poden accentuar a causa de la pèrdua de volum a les galtes i a l’àrea del voltant de la boca.  

Aquests plecs o línies de somriure, quan som joves, poden aparèixer només quan se somriu o es riu, i desapareixen quan la cara es relaxa. Amb el temps, les línies es poden convertir en arrugues profundes i permanents que apareixen tant en somriure com en repòs.       

El solc nasogenià es pot suavitzar mitjançant tractaments estètics, com ara farciments dèrmics, que poden restaurar el volum a la zona i reduir l’aparença i la profunditat de les arrugues.                  

Quines són les causes dels solcs nasogenians?     

Les causes principals dels solcs nasogenians són:

  • Envelliment: a mesura que envellim, els pòmuls es poden aplanar i la gravetat pot estirar cap a avall la pell solta de l’àrea. Això passa perquè la pell perd l’elasticitat i el volum natural, cosa que fa que les arrugues i els plecs a la cara s’accentuïn.         
  • Pèrdua de col·lagen i elastina: el col·lagen i l’elastina són proteïnes estructurals de la pell que ajuden a mantenir l’elasticitat i la fermesa. La pèrdua de col·lagen i elastina amb l’edat és habitual i pot afectar la capacitat de mantenir la forma original de la pell, cosa que provoca la formació d’uns solcs nasogenians més marcats.  
  • Exposició al sol: els rajos de sol descomponen el col·lagen i l’elastina. Una exposició al sol excessiva i prolongada en el temps pot danyar la pell i accelerar l’envelliment, cosa que pot contribuir a la formació d’arrugues i plecs a la cara.          
  • Genètica: la tendència a tenir la pell més prima i menys elàstica pot ser hereditària i pot augmentar el risc de desenvolupar arrugues més pronunciades.         
  • Estil de vida: fumar, la mala nutrició i l’estrès poden contribuir també a una pell més propensa a desenvolupar arrugues i a accentuar els plecs nasogenians.    

Tractaments per als solcs nasogenians   

Hi ha diverses opcions de tractament per millorar l’aparença dels solcs nasogenians que inclouen:          

  • Farciments dèrmics: els farciments dèrmics són injeccions d’àcid hialurònic o col·lagen que es fan servir per farcir les arrugues de la pell. La substància injectada farceix la zona i restaura el volum i suavitza, en aquest cas, el solc nasogenià. Els efectes poden durar entre sis mesos i un any.         
  • Injeccions de toxina botulínica: aquesta mena d’injeccions són més conegudes perquè disminueixen l’aparença de les línies d’expressió entre els ulls o al front, però també es fan servir per debilitar i relaxar els músculs específics del voltant de la boca que contribueixen als plecs nasogenians.                  
  • Procediments d’estirament de la pell: els tractaments amb làser, ultrasons o ones de ràdio poden ajudar a estimular la producció de col·lagen i tensar la pell flàccida.            
  • Cirurgia estètica: la cirurgia estètica pot reposicionar i remodelar la pell i els teixits subjacents. Les opcions per reduir els plecs nasogenians inclouen l’estirament de galtes o l’estirament facial, que ajuden a reduir el solc nasogenià d’una manera més permanent. 

És important consultar un expert per determinar el millor tractament per a cada cas, ja que les opcions poden variar segons el grau d’accentuació del solc nasogenià i les necessitats individuals de cada pacient.              

Com es poden prevenir els solcs nasogenians   

La prevenció és la clau per evitar tenir els solcs nasogenians marcats.   

Certes estratègies poden ajudar a reduir el risc de desenvolupar línies d’expressió, endarrerir-ne l’aparició i fer-les menys prominents.    

Dieta saludable i hidratació 

Portar una dieta saludable, fer exercici i dormir bé són la clau per estar sa. Com més saludables estem, més sana tindrem la pell. Una dieta rica en vitamines i antioxidants pot ajudar a mantenir la pell saludable i reduir el risc d’aparició d’arrugues i plecs a la cara, incloent-hi el solc nasogenià.               

Igualment, beure aigua per mantenir-se hidratat ajuda a mantenir l’elasticitat de la pell i prevé la formació d’arrugues.       

L’acte de fumar ajuda a la formació d’un solc nasogenià pronunciat. A més, el tabac accelera l’envelliment de la pell.             

Bronzejar-se al sol o amb raigs ultravioleta accelera l’envelliment i l’aparició d’arrugues. També pot provocar que apareguin taques a la pell. És important protegir la pell dels raigs UV amb protector solar i evitar l’exposició al sol durant les hores més caloroses del dia.        

La importància de l’exercici físic 

L’exercici físic pot tenir un efecte positiu a la pell i ajudar a reduir l’aparició d’arrugues. Quan fem exercici, augmenta la circulació sanguínia a tot el cos, incloent-hi la pell.                     

Això ajuda a proporcionar nutrients i oxigen a les cèl·lules de la pell, cosa que pot promoure la salut i la renovació cel·lular. A més, l’exercici pot ajudar a reduir l’estrès, el qual s’ha relacionat amb l’envelliment prematur de la pell.                     

L’estrès pot augmentar la producció de radicals lliures, que poden danyar les cèl·lules de la pell i contribuir a l’aparició d’arrugues.    

En reduir l’estrès, ajudem a prevenir el dany cel·lular i reduir l’aparició d’arrugues. També s’ha demostrat que l’exercici augmenta la producció de col·lagen, una proteïna estructural important que ajuda a mantenir la pell ferma i elàstica. La producció de col·lagen disminueix a mesura que envellim, cosa que pot contribuir a la formació d’arrugues. En augmentar la producció de col·lagen, l’exercici pot ajudar a mantenir la pell jove i saludable.                      

Una bona cura de la pell pot ajudar a mantenir-la saludable i prevenir la formació d’arrugues i plecs a la cara, incloent-hi el solc nasogenià. Això pot incloure l’ús de productes per a la cura de la pell amb retinol i antioxidants, com també la hidratació adequada.                 

És important no fer servir productes que irritin la pell, ja que poden contribuir a l’aparició de signes d’envelliment.

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques