Tornar al Blog

Què és una incrustació dental, quan es fa i quant dura

incrustació dental: revisió dentista
13/06/2019 |

En certes ocasions, una dent amb càries o que ha patit un traumatisme provoca massa dolor per tractar-la simplement amb un empastament o una reconstrucció, però alguns dolors no són prou forts perquè calgui una corona de recobriment total. En aquests casos, la millor opció per restaurar la dent pot ser una incrustació.

Tipus d’incrustacions dentals

Les incrustacions són farciments indirectes, cosa que significa que es fabriquen en un laboratori protèsic. Les incrustacions es diferencien per l’extensió:

  • Inlays: són les que encaixen dins de les cúspides de les dents posteriors.
  • Onlays: són les que cobreixen una o més cúspides.

Es poden fer de diferents materials, com d’or, porcellana o resina.

Com es fa una incrustació dental

La preparació dental és molt similar a la que es faria si es col·loqués una corona, amb una diferència important: s’elimina menys estructura dental, ja que la incrustació no ocupa tanta superfície.
El primer pas és eliminar la càries i donar forma a la cavitat. Un cop s’hagi preparat la dent, se’n farà una impressió i s’enviarà al laboratori dental. Allà, es dissenyarà i es fabricarà una incrustació que encaixarà perfectament a la cavitat de la dent.
Abans de sortir de la consulta, es col·locarà un farciment temporal al client per protegir-lo fins que la restauració permanent estigui a punt. En una segona visita, es col·locarà la incrustació definitiva amb una resina o un ciment permanent.

Quant dura una incrustació dental

Les incrustacions són fortes, duradores i no demanen més atenció que cap altra dent. Tot el que cal per assegurar que la restauració duri molts anys és raspallar-se les dents diàriament, fer servir fil dental i anar de manera regular a fer-se una neteja professional a la clínica dental.

 

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques