Tornar al Blog

Què és una neteja bucal i quina és la freqüència recomanada

neteja bucal fa mal
23/10/2018 |

Anar al dentista i fer-se una neteja dental professional és recomanable almenys un cop l’any. Aquesta neteja reforça els hàbits d’higiene bucodental que es fan a casa.

La tartrectomia o neteja dental que fa un professional consisteix a eliminar els dipòsits de totes les superfícies de les dents amb un dispositiu ultrasònic que les neteja eficaçment.
Les vibracions que produeix l’aparell d’ultrasons ajuden a fer que els fragments de tosca més grans es desprenguin. Alhora que es produeixen les vibracions es ruixa amb aigua freda la superfície de les dents de manera que s’eliminin les restes de menjar i es mantingui l’àrea a una temperatura adequada.

Les puntes dels instruments ultrasònics són corbades i arrodonides i es mantenen sempre en moviment al voltant de les dents. No són esmolades, ja que l’únic propòsit és fer que es desprengui la tosca. Aquesta mena de dispositius permet configurar la potència i ajustar la pressió per a cada pacient.

De vegades, si hi ha zones on les puntes de l’ultrasò no arriben, quan els bocins més grans de tosca s’han desprès cal canviar a eines de mà més fines per poder eliminar els dipòsits més petits i suavitzar les superfícies de les dents.
Quan totes les superfícies estiguin llises i netes cal polir-les. Aquest procés es fa amb una copa de goma o un raspall suau i pasta de profilaxi, pasta arenosa que ajuda a eliminar les taques superficials i a deixar les dents llises i brillants.

 

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques