Tornar al Blog

Endodòncia o empastament? Diferències principals

dentistes i pacientre després empastament dental
02/10/2018 |

La càries dental és un dels problemes bucals més habituals i el tractament dependrà del seu grau d’extensió. Les revisions habituals al dentista permeten identificar la presència de càries i altres afeccions dentals abans que causin símptomes preocupants i provoquin problemes més seriosos.

Com més aviat es busqui l’atenció que es necessita, més possibilitats hi haurà de revertir les primeres etapes de la càries dental i, per tant, més aviat se’n previndrà la progressió.

El grau d’extensió i la gravetat de la càries marcarà el tractament a realitzar. Els tractaments més comuns per a les càries són els empastaments i les endodòncies.

Empastaments dentals

Les restauracions, comunament dites empastaments, són la principal opció de tractament quan la càries es troba en la seva etapa més primerenca.

Aquest procediment consisteix a retirar la càries que hi pugui haver a la dent i reomplir la cavitat amb un farciment. Els farciments estan fets de diversos materials, tot i que els més habituals són les resines.

Com es fa un empastament:

  • S’elimina la part de la dent que té càries.
  • S’emplena l’àrea eliminada amb l’empastament.
  • L’objectiu és evitar que la càries progressi.
  • És comú sentir dolor després de rebre un empastament.

Tractament d’endodòncia

Cal fer un tractament d’endodòncia quan la polpa o el nervi de la dent s’inflama o s’infecta com a resultat d’una càries profunda, de procediments dentals repetits, de corones defectuoses o d’una esquerda o una fractura a la dent. En aquests casos no n’hi ha prou amb un simple empastament.

Si la inflamació o la infecció de la polpa no es tracta, és probable que faci mal o hi hagi un abscés. El tractament endodòntic consisteix a retirar la polpa inflamada o infectada, netejar i desinfectar curosament l’interior de la dent i, finalment, reomplir i segellar el conducte. Per acabar, la dent es restaura amb un farciment o una corona perquè pugui continuar funcionant com qualsevol altra dent.

Característiques del tractament d’endodòncia:

  • Repara i salva una dent descomposta o infectada.
  • S’elimina la polpa i el nervi de la dent.
  • L’interior de la dent es neteja i segella.

Si no s’aplica el tractament convenient, la infecció es pot agreujar o la destrucció de la dent es pot estendre fins que sigui impossible restaurar-la. En aquests casos l’única solució viable seria extreure la dent.

Resuelve tus dudas sobre endodoncia
Nueva llamada a la acción
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques