Tornar al Blog

Tractar la càries: què és un empastament?

tractament per dents rectes
06/11/2018 |

Quan hi ha càries en una dent s’ha de tractar perquè la càries no progressi i empitjori la situació de la dent danyada. Per fer-ho, el dentista eliminar la part de teixit cariat i posteriorment omple l’àrea amb un empastament per rehabilitar la part perduda.

Quins són els passos a l’hora de fer un empastament o obturació?

Anestèsia: en primer lloc, si cal, es fa servir un anestèsic local per adormir l’àrea al voltant de la dent que s’ha de tractar.
Eliminació de la càries: es fa servir un trepant o un làser per eliminar el teixit cariat.
Neteja: després d’eliminar tot-a la càries, es neteja la cavitat de bacteris i residus.
Farciment: un cop neta, s’omple la cavitat amb un material de farciment i es modela per recuperar la forma original de la dent.
Polit: finalment, i un cop endurit, es poleix l’empastament dental per deixar-lo llis i lliure d’impureses.

Actualment, hi ha una gran varietat de materials de farciment, les resines compostes en són les més habituals. Aquest material s’aplica en capes, i amb un llum especial que s’endureix cada capa. Un cop s’han aplicat totes les capes necessàries, l’odontòleg dona forma al material format per obtenir el resultat desitjat, retalla qualsevol excés de material i poleix la restauració final.

Després de fer un empastament o més, el dolor i la sensibilitat dental poden persistir durant hores, o fins i tot dies. Per això és important seguir alguns consells, com ara evitar begudes molts calentes o molt fredes, aliments ensucrats i mastegar aliments durs com la fruita seca.

Si les dents romanen sensibles durant diverses setmanes després d’un empastament, o si augmenta el dolor en comptes de disminuir amb el temps, el millor és anar al dentista perquè n’estudiï les causes i les possibles solucions. De vegades, un ajustament menor i indolor, com ara llimar una àrea elevada, és tot el que cal per alleujar el dolor. En altres casos, la sensibilitat podria ser un signe d’un problema més seriós.

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques