Tornar al Blog

Com es poden tenir les dents rectes sense bràquets?

home amb somriure bonic
27/11/2018 |

Hi ha persones afortunades que tenen unes dents perfectes, alineades i de color blanc.
Aquests persones, han nascut amb bones dents o són fruit d’alguna altra cosa?

La genètica hi té un paper molt important. Les persones que tenen unes dents boniques, rectes i ben formades, normalment tenen pares amb dents semblants.
Però, igual que passa amb altres característiques del cos, de vegades no és només genètica, és pura sort.

És important destacar que hi ha factors que poden afectar l’aspecte definitiu del somriure adult durant el creixement, quan som nens.

L’ús del xumet més temps del que tocaria o hàbits com la succió del polze poden interferir en el desenvolupament i el creixement dels maxil·lars i afectar l’erupció de les dents. Si l’hàbit persisteix després que comencin a aparèixer les dents permanents, el polze pot forçar les dents i la mandíbula a desalinear-se.

Aquesta succió del polze a llarg termini pot tenir un impacte significatiu, no tan sols en les dents, sinó també en la parla del nen. La intensitat i la freqüència de la succió del polze determinaran la magnitud del dany.

En adults, les dents també es poden desalinear, apinyar o girar-se per causes com la no reposició d’una peça que s’ha extret o ha caigut. L’erupció dels queixals del seny també pot afectar la posició de la resta de les dents si intenten sortir quan no hi ha prou lloc a la boca.
D’altra banda, la cura i la bona higiene bucodental ajuden a mantenir un bonic somriure.
Raspallar-se les dents tres vegades al dia, fer servir el fil dental i anar a revisions regulars amb el dentista són bons hàbits que ajuden a conservar-les en bon estat i amb bon aspecte.

Si mai no has tingut un somriure bonic o si el tenies, però s’està deteriorant, hi ha solucions com els tractaments d’ortodòncia que actualment han evolucionat molt com a alternatives que combinen funcionalitat, comoditat i estètica. Els productes i els tractaments per blanquejar les dents també milloren qualitativament l’aspecte de la boca.

Descubre los tipos de ortodoncia
Descubre los tipos de ortodoncia
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques