Dientes blancos

5 passos per a tenir unes dents sempre blanques

El color de les nostres dents es troba entre els temes més demandats a nivell bucal. Per això mateix volíem fer un article amb alguns consells per a poder mantenir el nostre somriure blanc a curt i llarg termini. Parlem ara dels cinc passos per a aconseguir-ho:

1. Cuida la teva neteja bucal

Com bé sabem, la neteja bucal diària juntament amb neteges bucals professionals periòdiques són les principals eines per a acabar amb la tosca i la placa de les nostres dents. Aquests dos components poden fer que es vegin les dents d’un color groguenc a causa de la pel·lícula adherent que forma damunt de la dent. Per tant, la neteja tindrà un paper molt important perquè les nostres dents sempre es mantinguin blanques.

2. Ves amb compte amb els aliments que taquen les teves dents!

Hi ha aliments que, en mastegar-los, poden variar la coloració natural de les dents. Entre ells es troben els més comuns com el cafè, el te i els vins (negre i blanc).

No obstant això, no podem oblidar-nos d’alguns no tan coneguts però que, sense cap mena de dubte, poden descolorir el teu somriure. En aquest cas parlem d‘aliments àcids com la taronja i la llimona, fruites i verdures amb colors intensos com els gerds i la remolatxa, els refrescos carbonatats, les begudes energètiques i algunes salses com el quètxup i la salsa de soia.

Per tant, intenta evitar aquests aliments i, si els consumeixes, realitza una bona higiene bucal just després. Llegeix aquest article si vols saber com raspallar-te les dents correctament.

3. Afegeix a la teva dieta aliments que tinguin propietats blanquejadores

Acabem de veure aliments que poden tacar la nostra dentadura però, existeixen aliments que puguin contribuir al seu blanqueig?. La resposta és que sí.
Entre ells trobem:

  • El bròcoli i la coliflor: requereixen molta masticació, fent que el cos segregui més saliva i actuï com un netejador natural.
  • Les maduixes: contenen un enzim que fa que les dents estiguin més blanques.
  • Els lactis: el seu àcid làctic enforteix l’esmalt de les dents i les blanqueja.
  • Les pomes: en mastegar-les netegem la boca.
  • L’api: contribueix a mantenir les dents blanques i les genives sanes.

4. Les propietats del vinagre de poma

El vinagre de poma té propietats blanquejadores naturals. Encara que els resultats no siguin instantanis, realitzar esbandides durant diverses setmanes amb vinagre de poma ens ajudarà a eliminar les taques i blanquejar les dents.

No obstant això, hem d’utilitzar aquesta tècnica amb moderació ja que el seu ús excessiu podria danyar les dents a causa de la seva concentració àcida.

5. Tens les dents molt tacades?

Si tens les dents molt tacades o groguenques i no milloren amb aquests consells que t’hem donat, fes el pas i realitza’t un blanqueig dental. Una vegada realitzat el blanqueig, no t’oblidis d’aplicar aquests consells que t’hem donat!


Comparadora preus per a blanquejament dental

32