Tornar al Blog

Les dents de llet en adults: causes

Les dents de llet en adults: causes
31/12/2019 |

La permanència de les dents de llet en adults és una anomalia dental força comuna. Hi ha casos en què això no representa complicacions, però en d’altres cal aplicar un tractament per evitar problemes més grans.

Comportament habitual de les dents de llet

Les dents de llet són el primer conjunt de dents que creixen a la boca. També es coneixen com a dents temporals o primàries. Les dents comencen a aparèixer entre els 6 i els 10 mesos d’edat.

Un cop les dents permanents es comencen a formar per sota de les dents de llet, les empenyen i en provoquen l’exfoliació.

En la major part dels nens totes les dents primàries han desaparegut a l’adolescència primerenca i les dents adultes han crescut al seu lloc. No obstant això, de vegades una o més dents de llet no cauen mai.

Causes de la permanència de les dents de llet en adults

La causa més comuna que provoca que aquestes dents de llet quedin retingudes és que sovint no hi ha una dent permanent creixent per sota, d’això se’n diu agenèsia dental i en alguns casos té relació directa amb la microdòncia.

Si les dents retingudes no causen cap problema, els adults amb dents de llet probablement no s’hagin de preocupar per res, però hi ha el risc principal que es produeixin complicacions en el desenvolupament de les dents.

Riscos

La infraoclusió és un dels riscos principals: les dents de llet romanen en una posició fixa, mentre que les dents permanents al seu costat continuen erupcionant, i queden per tant més baixes respecte de la resta. També pot passar que les dents no s’alineïn correctament o que hi hagi diastemes.

D’altra banda, mantenir les dents de llet en edat adulta té risc de poder sofrir més càries. Aquest tipus de dents és més fràgil, per la qual cosa és més propici de poder sofrir problemes com a càries o malalties més greus com gingivitis o periodontitis.

Si en l’edat adulta tenim encara dents de llet, s’ha de cuidar la salut bucodental amb especial atenció i encara més del que cal.

Com es pot saber si requereixen tractament?

L’odontòleg pot aconsellar si una dent de let retinguda s’ha de deixar o si requereix tractament. Una dent ben alineada manté l’estructura òssia i tissular a la boca, per la qual cosa hi ha bones raons per no tractar-la, ja que no causa cap problema. No obstant això, si hi ha problemes dentals a causa d’una dent retinguda, l’odontòleg pot remodelar la dent o extreure-la i substituir-la amb una pròtesi. Els implants de dents acostumen a ser la millor opció per substituir-la.

Nueva llamada a la acción
Calcula el precio de tus implantes en un minuto
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques