aloe vera para los dientes

Aloe vera per a les dents: és recomanable?

La planta de l’àloe (aloe vera) té una llarga història de poder curatiu. La seva capacitat per curar cremades, talls i alleujar el dolor està documentada des del segle x.

És un ingredient comú en els ungüents que curen les cremades solars, els talls menors, la irritació de la pell i moltes altres malalties.

Té diverses propietats, com ara immunomoduladora, antiviral i antiinflamatòria. En odontologia pot tenir un paper important en el tractament del liquen, la fibrosi submucosa oral, l’estomatitis aftosa recurrent, l’osteïtis alveolar i la periodontitis.

Com a gel dental, l’àloe està destinat, igual que la pasta de dents, a eliminar els bacteris que causen malalties a la boca. Hi ha estudis que comparen la capacitat de lluita contra els gèrmens del gel d’àloe amb pastes de dents comercialment populars i revelen que el gel d’àloe és tan efectiu per controlar els organismes que causen la càries com les pastes de dents comercials.

El làtex d’àloe conté antraquinones, que són compostos químics que es fan servir per curar i alleujar el dolor, ja que són de naturalesa antiinflamatòria. A més, el gel dental d’àloe tendeix a ser menys aspre amb les dents, ja que no conté els elements abrasius que generalment hi ha a les pastes de dents habituals, per la qual cosa és una alternativa excel·lent per a les persones amb dents o genives sensibles.

Actualment hi ha un gran problema a l’hora de comprar gel d’àloe. No tots els gels d’àloe estan fets de la mateixa manera. Hi ha moltes diferències en la preparació dels productes comercials d’àloe. I perquè sigui eficaç amb fins medicinals, els extractes d’àloe han de provenir del centre de la planta. A més, si l’extracte s’escalfa a una temperatura massa alta durant el procés de fabricació, els compostos beneficiosos es destrueixen o es debiliten, cosa que fa que el producte sigui gairebé inútil.

Per tot això, és important consultar l’odontòleg si es vol un enfocament alternatiu a la higiene bucal per assegurar que aquesta mena de productes compleixen els estàndards de l’odontologia.


botón demana una cita

34