Tornar al Blog

Aloe vera per a les dents: propietats i beneficis

Planta d'Aloe Vera per dents
08/01/2019 |

La planta de l’àloe (aloe vera) té una llarga història de poder curatiu. La seva capacitat per curar cremades, talls i alleujar el dolor està documentada des del segle x.
És un ingredient comú en els ungüents que curen les cremades solars, els talls menors, la irritació de la pell i moltes altres malalties.
Les seves propietats fan que se li de diferents usos en l’àmbit de la salut i higiene bucodental.

Principals propietats curatives de l’àloe vera

L’àloe és ben conegut per diverses propietats curatives com ara :

  • Immunomoduladora
  • Antiviral i antibacteriana
  • Antiinflamatòria

Tratamientos odontológicos en los que se usa el Aloe Vera

En odontologia pot tenir un paper important en:

  • el tractament del liquen
  • la fibrosi submucosa oral
  • l’estomatitis aftosa recurrent
  • l’osteïtis alveolar
  • la periodontitis

Pastes de dents amb Àloe vera

Com a gel dental, l’àloe està destinat, igual que la pasta de dents, a eliminar els bacteris que causen malalties a la boca. Hi ha estudis que comparen la capacitat de lluita contra els gèrmens del gel d’àloe amb pastes de dents comercialment populars i revelen que el gel d’àloe és tan efectiu per controlar els organismes que causen la càries com les pastes de dents comercials.

Ús antiinflamatori i regeneratiu

El làtex d’àloe conté antraquinones, que són compostos químics que es fan servir per curar i alleujar el dolor, ja que són de naturalesa antiinflamatòria. A més, el gel dental d’àloe tendeix a ser menys aspre amb les dents, ja que no conté els elements abrasius que generalment hi ha a les pastes de dents habituals, per la qual cosa és una alternativa excel·lent per a les persones amb dents o genives sensibles.

Com triar la pasta d’àloe correcta

Actualment hi ha un gran problema a l’hora de comprar gel d’àloe. No tots els gels d’àloe estan fets de la mateixa manera.
Hi ha moltes diferències en la preparació dels productes comercials d’àloe. I perquè sigui eficaç amb fins medicinals, els extractes d’àloe han de provenir del centre de la planta. A més, si l’extracte s’escalfa a una temperatura massa alta durant el procés de fabricació, els compostos beneficiosos es destrueixen o es debiliten, cosa que fa que el producte sigui gairebé inútil.
Per tot això, és important consultar l’odontòleg si es vol un enfocament alternatiu a la higiene bucal per assegurar que aquesta mena de productes compleixen els estàndards de l’odontologia.

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques