Tornar al Blog

Kit d’higiene dental per a infants: l’imprescindible

Kit de higiene dental per a infants
21/07/2021 |

Establir bons hàbits aviat pot ajudar els infants a evitar problemes de salut bucal, com ara càries i malalties de les genives. Al mercat hi ha una àmplia gamma de productes i kits de cura bucal per a infants, de manera que es pot triar i trobar el que funciona més bé amb cadascun.

Els kits d’higiene bucal són diferents per a cada grup d’edat. A continuació, apareixen desglossats el que experimenten els diferents grups d’edat en el viatge cap a una bona salut bucal i què cal incloure en el kit d’higiene bucal.

Kits d’higiene dental per etapes

Des de nadons

La salut bucal d’un infant és una part integral de la salut general. Fins i tot abans que a l’infant li surti la primera dent, li hem de netejar les genives amb:

  • Un estimulador de genives per a nadons.
  • Una gasa neta i humida o una tovalloleta suau.

Quan li surtin les dents, es recomana rentar-les dues vegades al dia amb un raspall de dents de cerres suaus amb aigua.

De 5 a 8 anys

A aquesta edat, el més normal és que l’infant no tingui encara establerta una bona rutina d’higiene oral. Una solució senzilla és crear recordatoris divertits o jocs per recordar-los que s’han de rentar les dents, cosa que pot ser una manera excel·lent de mantenir la salut dental sota control. Rentar-se les dents mentre s’escolta una cançó de dos minuts de durada és una bona idea perquè compleixin el temps de raspallat.

El kit de cura bucal ha d’incloure:

  • Un raspall de dents, que s’ha de canviar cada trimestre.
  • Pasta de dents suau que contingui fluor.
  • Fil dental o fil dental amb sabor.

De 8 a 12 anys

Els preadolescents es troben en una nova etapa de la vida i pot ser que les seves dents també estiguin entrant en una nova etapa, per la qual cosa també és un moment excel·lent per començar a pensar a visitar l’ortodoncista perquè valori l’alineació de les dents o la mossegada.

Quan es tracta d’un kit de cura dental, és bo incloure-n’hi un a la bossa de gimnàstica per recordar-los que han d’estar atents a la salut bucal durant el dia. A aquesta edat, poden començar a fer servir un raspall de dents elèctric, cosa que podria ser un incentiu divertit per rentar-se les dents amb més freqüència.

El kit de cura bucal ha d’incloure:

  • Un raspall de dents elèctric.
  • Una pasta de dents amb fluor que triïn ells, ja que permetre’ls triar el seu gust preferit en pot promoure l’ús regular.
  • Fil dental o fil dental amb sabor.

De 12 a 18 anys

Els adolescents estan sotmesos a molt d’estrès. Normalment tenen dificultats amb la cura diària, no cal amoïnar-s’hi, es recuperarà i hi ha maneres de fer de la higiene bucal una part habitual de la seva rutina. A l’adolescència es pot produir un pic de presència de càries dentals, i per això convé estar a l’aguait i visitar el dentista amb més regularitat. Rentar-se les dents amb pasta dental amb fluor, rebre un tractament amb fluor en la visita amb el professional, fer una bona cura bucal a casa i portar una dieta nutritiva són formes positives en què l’adolescent pot tenir una boca més saludable.

El kit de cura bucal ha d’incloure:

  • Un raspall de dents nou. Un amb un netejador de llengua per eliminar els bacteris i les restes de menjar de la llengua per a un alè més fresc pot ser una bona idea.
  • Col·lutori bucal, que ajuda a simplificar la rutina del matí i els brinda una forma de refrescar-se la boca durant el dia.
  • Una pasta de dents amb fluor que triïn ells.
  • Fil dental o fil dental amb sabor.

La tornada a l’escola i a les classes és un moment emocionant tant per a les famílies com per als infants. No importa l’edat que tinguin, preparar un kit de cura bucodental pot augmentar l’emoció d’aquest nou començament i ajudar a mantenir somriures frescos i saludables.

Nueva llamada a la acción
Resuelve tus dudas sobre odontopediatría
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques