Tornar al Blog

Manual vs. elèctric. Quin és el millor raspall de dents?

Raspall de dents elèctric
29/05/2018 |

Hi ha tantes eines diferents per cuidar la salut bucal —com ara raspalls de dents, fil o seda dental i irrigadors d’aigua, que de vegades pot ser complicat triar la millor opció per mantenir la salut oral sota control.

Entre els raspalls de dents manuals o elèctrics, sovint és difícil saber quins són realment més efectius.

Cal destacar que els raspalls de dents manuals poden ser tan efectius com els elèctrics. La clau per prevenir la càries dental i les malalties de les genives, rau en la forma en què es fa servir el raspall de dents ja sigui manual o elèctric.

Raspall de dents manual

Per als raspalls de dents manuals cal que l’usuari tingui una tècnica de raspallat excel·lent per netejar completament les dents i la boca.

Això pot ser un problema per als qui no s’agafen prou temps per raspallar-se-les adequadament.

Raspall de dents elèctric

Pel que fa als dispositius elèctrics, cal dir que poden ajudar les persones que tenen problemes per moure físicament els raspalls dins de la boca i netejar totes les superfícies de les dents, com ara discapacitat motora o artritis.

Les persones amb problemes de genives, dents fluixes o sensibilitat poden notar que les vibracions creades pel raspallat de dents elèctrics són molestes o fins i tot doloroses. Per això, han de considerar seriosament un altre mètode de raspallat, com el manual, amb el qual el control de la pressió i el vigor del raspallat és més senzill.

Llavors, quina és la millor opció?

Al final, les eines més efectives per netejar les dents són les que realment es fan servir de manera correcta.

Si ens agrada la tecnologia i això fa que la idea de rentar-se les dents dues vegades al dia sigui més atractiva, l’ideal és triar un raspall elèctric. Si, al contrari, s’és més tradicionalista o hi ha cap problema de salut que compliqui els moviments de la mà, té sentit triar l’eina amb què cadascú se senti més còmode.

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques