Tornar al Blog

Com s’ha de triar un raspall de les dents per a un bebè

Nadó amb raspall de dents
18/12/2018 |

Netejar i cuidar les genives dels bebès ha de començar molt abans que aparegui la primera dent. Veurem com es realitza la neteja fins que es poden rentar les dents per si mateixos.

Neteja de les dents del bebè

Un parell de vegades al dia, es poden netejar les genives suaument amb una gasa neta i humida. Com més aviat es comenci, abans s’acostumarà el bebè a la idea, i potser fins i tot gaudirà de l’experiència.

Quan les dents comencen a sortir, s’han de netejar dues vegades al dia fent servir una gasa neta i humida col·locada al voltant del dit.

Raspalls de dents per a bebès. Com són?

Si el bebè es deixa, es pot introduir un raspall de dents petit i suau dissenyat per a nens menors de dos anys. Aquests raspalls per a bebès són de goma, a mode de didal, mentre que d’altres tenen forma de tovalloleta que pot embolicar el dit.

Els raspalls de dents per a nens petits que comencen a aprendre a rentar-se les dents per si mateixos solen comptar amb un format específicament dissenyat per a ells: són proporcionalment més petits tant en la longitud com en el capçal, que a més compta amb truges més suaus per a no irritar les genives ni danyar l’esmalt i una forma d’el·lipse gairebé circular per a adaptar-se a la seva boca. El mànec sol ser més ample per a facilitar que l’infant pugui agarrar-lo amb facilitat.

No és convenient fer servir pasta de dents en nens tan petits, ja que no podem controlar que no se l’empassin. N’hi ha prou de fer servir el raspall mullat amb aigua.

La millor manera de netejar les dents del bebè és:

  1. Col·loca el bebè en una posició on puguis veure-li la boca i ell se senti segur.
  2. Subjecta la barbeta del bebè amb les mans, amb el cap recolzat contra el teu cos.
  3. Neteja-li les dents amb moviments suaus i circulars.
  4. Aixeca-li els llavis per raspallar-li la part davantera i posterior de les dents i la línia de les genives.
  5. Després de netejar les dents i les genives del bebè, esbandeix el raspall de les dents amb aigua.
  6. Guarda el raspall en posició vertical en un recipient obert per permetre que s’eixugui a l’aire.

Si els raspalls de dents d’altres membres de la família s’emmagatzemen al mateix lloc, és important assegurar-se que els raspalls no es toquin. Això redueix el risc que els gèrmens que causen les càries viatgen entre els raspalls i dins de la boca del bebè.

Els raspalls de dents s’han de substituir cada 3-4 mesos, o quan les serres es desgastin o s’esquincin.

Cuidar la higiene bucal del bebè de manera precoç i regular, i fer que el bebè hi participi de manera progressiva ajudaran a crear l’hàbit del raspallat dental en el nen de manera natural.

 

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques