Tornar al Blog

Fluor per als infants: és recomanable?

raspallat nens
05/07/2018 |

Les càries dentals són una de les malalties més comunes entre els infants i els adults d’arreu del món.

Aplicar fluor sobre les dents és una de les millors maneres de prevenir les càries. El fluor protegeix les dents, les enforteix i les fa més resistents als àcids que generen els bacteris orals, ja que metabolitza els sucres dels aliments.

Tipus d’aplicacions de fluor

  • A casa. El fluor en nens pot ser aplicat a casa a través de diferents mètodes. Les més habituals són les pastes dentífriques, els col·lutoris bucals i el fluor en gel.
  • A la clínica dental, les aplicacions es fan amb gels o escumes més concentrades. Els suplements de fluor es poden prescriure als infants a partir dels 6 mesos i fins als 16 anys, quan hi hagi un risc elevat de càries dental.

Fluor en gel i pasta de dents

Una dels dubtes més freqüents a l’hora d’aplicar fluor en nens és la quantitat a usar.

  • En nens de fins a 3 anys, la recomanació és usar una quantitat similar a la grandària d’un gra d’arròs.
  • En nens d’entre 3 i 6 anys, la recomanació és aplicar una quantitat de la grandària d’un pèsol. Per a ajudar-los a adoptar l’hàbit de raspallar-se les dents, es poden crear activitats i jocs perquè els resulti divertit.

És important saber que massa fluor pot ser tòxic i pot fer aparèixer taques blanques, marrons o negres a la part externa de les dents.
Una afecció coneguda com a fluorosi. I, fins i tot, pot provocar que l’esmalt dental es torni aspre.

Per això, els suplements de fluor sempre els ha de prescriure un professional tenint en compte les condicions especials de cada nen.

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques