Tornar al Blog

5 consells per a mantenir una boca sana i bonica

parella dents blanques
14/05/2019 |

Sabem que tenir un somriure bonic i saludable és molt important; podríem dir que és una de les primeres coses que veiem quan coneixem a algú. Però, què puc fer per a mantenir sempre el meu somriure a punt?
Avui hem volgut recopilar en un mateix article cinc consells per a poder aconseguir-ho:

1. Tenir una bona higiene dental

Aquest punt és essencial i destacable. Una bona neteja bucal diària ens ajudarà a prevenir malalties com les càries o malalties de genives (gingivitis o periodontitis) ja que són causades, principalment, per la tosca i la placa que es forma en les dents.
Una bona higiene dental es basa en dues coses: en primer lloc, un raspallat d’uns 2 o 3 minuts i, en segon lloc, i més important, una bona tècnica del raspallat. Si vols saber quina és la tècnica correcta, llegeix aquest article del blog dedicat a ella.

2. Vigila les càries!

Una càries és, bàsicament, una infecció bacteriana en una dent i es reconeix perquè danya l’esmalt de les nostres dents. Per a tenir un somriure bonic, hauríem de realitzar revisions periòdiques de les nostres dents per a poder detectar càries a temps i remeiar-les amb un empastament perquè no acabin amb l’esmalt de tota la nostra dent.

3. No t’oblidis de cuidar l’esmalt de les teves dents

L’esmalt dental és la capa externa de les dents i és l’encarregat de protegir les parts internes d’aquest. A l’ésser la capa exterior, hem de cuidar-la diàriament per a tenir un somriure saludable i bonic.
Com es cuida? Evitant aliments que el danyin, com els productes ensucrats, les fruites i begudes àcides i els aliments molt durs. Al mateix temps, la neteja té un factor fonamental en la cura de l’esmalt ja que serà el que previndrà l’aparició de càries.

4. Relaxa’t!

Som conscients dels efectes que té l’estrès en la nostra salut general però, pot afectar la nostra salut bucodental? Definitivament sí. L’estrès pot causar conseqüències com el desgast de les nostres dents a causa del bruxisme, trastorns de dolor miofascial, mal alè degut a l’acumulació d’àcids estomacals i, fins i tot, pot ser motiu de malalties com la gingivitis i la periodontitis.

5. Revisa la teva salut bucodental periòdicament

Aquest últim punt és de vital importància. Si volem tenir una bona salut dental a curt i llarg termini, hem de visitar-nos per professionals, que podran fer-nos revisions i veure si hi ha alguna cosa a millorar o tractar. Com bé diu la frase feta: És millor prevenir que curar!.
Amb aquests cinc consells milloraràs notablement no només el teu somriure, sinó la salut d’aquest. Demana la teva primera cita i revisió bucodental gratuïta per a tu i la teva família.

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques