Cuanto dura la anestesia local

Saps quant dura l’anestèsia local?

Moltes vegades, el dentista necessita adormir la zona o la dent que ha de tractar, per la qual cosa injecta anestèsics locals. La lidocaïna és l’anestèsic local més comú en odontologia i el que té menys probabilitats de causar reaccions al·lèrgiques.

El líquid que s’injecta, a part de contenir l’anestèsic, també sol portar un medicament anomenat vasoconstrictor, que fa que els vasos sanguinis s’estrenyin i que l’entumiment duri més temps. També conté un químic que evita que el vasoconstrictor es descompongui; hidròxid de sodi, que ajuda que funcioni l’anestèsic; i clorur de sodi, que facilita que els medicaments entrin a la sang.

Hi ha dos tipus d’injeccions per adormir. Una injecció de bloc, que adorm una regió completa de la boca, com ara una part de la mandíbula inferior, i una injecció infiltrativa, que adorm una àrea més petita, la propera al lloc on s’administra la injecció.

Amb la majoria dels anestèsics locals, la zona o dent anestesiada s’entumeix durant 2 o 3 hores, mentre que els llavis i la llengua poden arribar a estar adormits durant 3 o 5 hores. A mesura que el flux sanguini arrossega l’anestèsic del lloc de la injecció perquè es metabolitzi o es degradi, la sensació d’adormiment es dissipa gradualment.

Després de sortir de la clínica dental, pot ser que et resulti difícil parlar, menjar o beure correctament. És important cuidar la zona adormida, ja que sense voler pots mossegar-te, i en el moment no et farà mal, però provocarà una ferida que, un cop eliminada l’anestèsia, sí que et molestarà.


botón demana una cita

30