Tornar al Blog

5 aliments que blanquegen les dents

mossegada i dents blanques
29/09/2021 |

Les nostres dents poden perdre el seu color blanc amb el temps a causa del desgast i la tinció pel consum d’alguns aliments, alcohol o tabac.

Si volem tornar a les nostres dents el seu color original, existeixen tractaments dentals com el blanqueig o les facetes. No obstant, la mateixa naturalesa ens dóna l’oportunitat de recuperar, o almenys mantenir el color blanc, gràcies a una sèrie d’aliments que no només ofereixen beneficis nutricionals, sinó que també ajuden a mantenir les dents blanques.

Què fa que aquests aliments blanquegin les dents?

D’una banda, la seva condició física, és a dir, per la seva masticació que afavoreix la neteja de la dent. I per l’altre, la seva condició química, que conté enzims netejadors. Tot i així, el que sí que és cert és que tant els aliments com les verdures crues i les fruites fresques contenen ingredients clau que protegeixen les dents de la càries i combaten la placa difícil d’eliminar.

Si vols mantenir les dents blanques et recomanem incloure aquests aliments a la dieta:

Coliflor i bròcoli.

Són aliments que cal mastegar-los molt, fet que genera més salivació durant el processament. La saliva és un netejador natural per a les dents. A més, els nivells elevats de ferro d’aquests aliments protegeixen l’esmalt dels bacteris nocius i l’erosió àcida, de manera que s’eviten més les taques.

Maduixes.

Tot i que és un aliment de color fosc i podríem pensar que pot tenyir les dents, les maduixes porten un enzim conegut com a àcid màlic, que fa que les dents siguin més blanques.

Formatge i altres derivats de la llet.

Els productes lactis, com el formatge, el iogurt i la llet, porten àcid lacti i calci, que enforteixen l’esmalt de les dents i les blanquegen.

Pomes.

La poma és una fruita que demana molta masticació per poder ser digerida i, per tant, permet un bon exercici de neteja per a les dents. A més, el vinagre de poma, a banda de ser un blanquejador diluït en aigua, té propietats antisèptiques.

Api.

Aquest aliment, així com la fruita i la verdura fibrosa, a més de ser baix en calories i ric en nutrients, ajuda a mantenir les dents blanques i les genives sanes.

Nueva llamada a la acción
Todo sobre blanqueamientos dentales
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques