Tornar al Blog

Com es pot mantenir una rutina d’higiene dental amb els més petits durant la quarantena i no deixar-hi la pell

Com mantenir una rutina d'higiene dental amb els més petits durant la quarantena i no morir en l'intent
09/04/2020 |

Com ja et deus haver adonat després d’aquestes primeres setmanes de confinament familiar a causa de la crisi de la COVID-19, la canalla ha tornat a “prendre la casa” como si es tractés d’unes llargues vacances. Fa la sensació que algunes de les rutines diàries s’han fet miques en aquestes circumstàncies excepcionals.

A Clínica Dental Adeslas estem segurs que ja heu normalitzat els hàbits bàsics d’higiene pel que fa al coronavirus, com rentar-se adequadament les mans, prendre precaucions en cas de tos o esternuts, minimitzar el contacte personal, etc. Tot i això, probablement les noves i difícils circumstàncies hagin facilitat la relaxació i esteu passant per alt certes qüestions per fer que el confinament dels petits sigui menys feixuc.

Com va la higiene dental infantil?

Aquesta petita lluita que sempre mantens amb ells, l’eterna pregunta —T’has rentat les dents?— ara és encara més important, ja que fan tots els àpats del dia a casa —fins i tots les excursions a la nevera han degut augmentar amb l’ansietat—, i els menuts han de prendre consciència que cal cuidar les dents amb més cura encara.

No estàs sol, a Clínica Dental Adeslas sabem que comparteixes aquesta preocupació, així que et presentem 7 consells i bones pràctiques que et serviran com a guia per fer que netejar-se les dents formi part de la rutina diària i els ajudi a mantenir les dents i les genives sanes. Al final, t’oferirem un bonus perquè, a més, ho facis de manera creativa i divertida.

7 consells perquè la canalla es renti les dents de manera adequada

  1. Que facin servir raspalls de serres suaus i capçal petit i una pasta dentífrica adequada per a la seva edat.
  2. Recorda que cal substituir els raspalls de dents cada 3 o 4 mesos, de manera que el raspallat no perdi eficàcia i aconsegueixi el seu propòsit, ja que s’hi van acumulant microorganismes. Ens aturem en aquest aspecte perquè en aquests moments d’emergència sanitària és un punt molt important, ja que si has tingut coronavirus també és molt important que se substitueixi el raspall que es feia servir per un de nou. I, naturalment, MAI MAI s’han de compartir els raspalls de les dents, són un possible vehicle de contagi de malalties que es transmeten per la saliva o la sang.
  3. Insisteix que es facin la neteja dental després de cada àpat.
  4. Ensenya’ls a raspallar-se amb moviments verticals, curts i suaus, que arribin tant a la cara interna com a l’externa, i no t’oblidis de les genives.
  5. El raspallat ha de durar al voltant dels 2 minuts, o el que dura la seva cançó preferida.
  6. Insisteix especialment en les zones interdentals o interproximals, que és on s’acostumen a quedar els residus del menjar i on comencen les temudes càries.
  7. Que no s’oblidin de raspallar-se també la llengua, ja que d’aquesta manera eliminaran els bacteris que s’hi adhereixen.

Un calendari setmanal de les neteges diàries i aconseguir premis?

Per últim, si vols que treballar amb la canalla la neteja bucal esdevingui una activitat diària més senzilla i divertida, què et sembla si t’asseus amb ells a dibuixar un quadre o calendari setmanal en el qual, a més de reflectir els 7 consells, assenyaleu d’una banda els dies i de l’altra els 3 o 4 àpats diaris que feu?

Ho podeu fer a tot color. Permet-los que ells mateixos dibuixin i personalitzin aquest quadrant i que el considerin seu, ja veuràs com passareu una estona ben agradable. A continuació, explica’ls que, cada dia, apuntareu junts si s’han fet o no una bona neteja dental després de cada àpat.

Et proposem que estableixis premis o recompenses si els menuts compleixen durant tota la setmana, de manera que els motivis a implicar-s’hi. Potser els primers dies hauràs d’estar-hi una mica a sobre i recordar-los la importància de la neteja dental, però de ben segur que al cap d’uns quants dies et passaran al davant… i quan arribi diumenge et reclamaran el premi!

Descarrega’t aquí la plantilla d’higiene dental infantil

A Clínica Dental Adeslas hem preparat una plantilla per imprimir o per si la vols fer servir com a model per fer-ne una altra. Aquí te la pots descarregar.

New call-to-action hbspt.cta.load(2413139, ‘2b8cb540-ce3b-4d69-b6fb-5b8c843dd69c’, {});

Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques