Tornar al Blog

La història del Ratolí Pérez i les dents

nena esperant el ratoli perez dents
11/12/2018 |

Hi havia una vegada un ratolí molt petit, amb un barret de palla, lents d’or i una cartera vermella, que vivia amb la família en una confiteria dins d’una llauna de galetes. Així neix la història del Ratolí Pérez, un conte que va escriure el jesuïta Luis Coloma a finals del segle xix per al rei Alfons XIII, que tenia aleshores vuit anys i vivia amb por la caiguda de les dents de llet.

Des de llavors aquest personatge forma part de la cultura popular hispanoparlant i no se li acaba la feina! El ratolí Pérez, valent i generós, continua visitant els infants que posen sota el coixí la dent que els ha caigut i els deixa una moneda o un petit regal a canvi.

La llegenda del Ratolí Pérez es viu entre els 5 i els 10 anys d’edat, quan cauen les dents de llet o primàries. Alguns nens poden tenir por o inquietud per la pèrdua de les dents. La fantasia de la figura del ratolí Pérez, o els angelets, o la fada de les dents en altres cultures, ajuda els més menuts a superar aquest petit trauma, assumir la pèrdua i, en molts casos, fins i tot viure-la amb il·lusió.

Com pot ajudar el Ratolí Pérez a cuidar de les dents?

El ratolí Pérez es pot convertir, a més, en un bon aliat en la higiene i la salut bucodental dels més petits de casa, ja que perquè pugui recollir unes dents en bones condicions és important que els nens evitin el sucre i siguin constants a l’hora de raspallar-se després de menjar, el que pot afavorir a inculcar-los l’hàbit. I quan la dent es mou no hem de deixar de netejar-la, al contrari, raspallar-la durant més temps i amb més compte ajudarà a fer que la geniva no s’inflami, la dent caigui més fàcilment i el ratolí Pérez es prepari per a la visita.

 

Nueva llamada a la acción
Todo sobre blanqueamientos dentales
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques