Tornar al Blog

Activitats i jocs sobre salut bucodental per a nens

Activitats i jocs sobre salut bucodental per a nens
05/05/2020 |

Molts nens tenen mals hàbits pel que fa a la cura de la boca i les dents, principalment per mandra o avorriment. Per això, cal oferir-los jocs i activitats divertides perquè gaudeixin aprenent com es pot aconseguir una bona rutina i uns hàbits saludables que els portin a tenir una bona salut bucodental.

Activitats

Els nens necessiten que els recordem que cuidar-se les dents i les genives és tan important com rentar-se les mans. No hi ha res millor que donar un bon exemple tenint una bona cura bucal un mateix perquè la canalla ho vegi i s’acostumi a aquesta rutina.

Cal pensar en formes creatives per fer que raspallar-se les dents sigui divertit. Per exemple, crear una llista de reproducció de les cançons preferides dels nens i convertir el temps de raspallat en una festa. Tria qualsevol cançó i raspalla les dents del teu fill mentre sona durant dos minuts.

Perquè el raspallat encara sigui més divertit, hi ha cases comercials que tenen raspalls de dents amb els personatges dels dibuixos animats preferits de la canalla, cosa que ajudarà a ressaltar la diversió del raspallat. També hi ha aplicacions que ajuden a fer que es raspallin més estona de manera divertida i amb els seus personatges preferits dels dibuixos.

Una altra bona manera de fer que raspallar-se les dents sigui divertit és crear una història original que involucri el raspallat en temps real. Per exemple, imaginar que les dents són animals i que necessiten una bona neteja per ser feliços o que els extraterrestres han envaït les dents del planeta i que l’única manera de defensar-les és raspallant-se.

Perquè els nens s’acostumin a fer servir el fil dental diàriament com a part d’una bona rutina de cura bucal, els pares han de fer que l’ús del fil dental també sigui divertit i fàcil. Al mercat hi ha flossers per a la canalla que estan dissenyats per a boques petites i genives sensibles. L’ús dels productes apropiats per a cada edat pot ajudar els nens petits a tenir una associació positiva amb la salut bucal i acostumar-los a l’ús diari del fil dental.

Consells

Aquests són alguns consells perquè els pares ensenyin bons hàbits de cura bucal als fills:

  • Cal vigilar els nens menors de 8 anys. És important que facin servir una quantitat de pasta dental amb fluor de la mida d’un pèsol quan es raspallin les dents. També és important assegurar-se que escupin la pasta de dents en comptes d’empassar-se-la quan s’acabin de raspallar.
  • Una bona idea és fer de la cura bucal un esdeveniment familiar. Si ens raspallem i fem servir el fil dental a les nostres dents alhora que el nostre fill, estarem donant un bon exemple i demostrant les tècniques correctes per raspallar-se i fer servir el fil dental.
  • Cal triar un raspall de dents que tingui la mida i el disseny adequats per al nivell de desenvolupament del nen, amb mànecs fàcils d’agafar, capçals petits i estrets i serres suaus.

Amb una bona atenció dental a casa i a la consulta del dentista, els nens poden aprendre a convertir-se en adults amb un somriure saludable.

Nueva llamada a la acción
Resuelve tus dudas sobre odontopediatría
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques