Tornar al Blog

Hipoplàsia infantil: problemes a les dents i les molars

Hipoplàsia infanti
19/05/2020 |

Els defectes i les decoloracions visibles que es donen en les dents de llet i a les permanents dels infants són motiu de preocupació per a molts pares.
Aquests defectes, a més d’una aparença antiestètica, poden causar problemes de salut bucodental, ja que les dents afectades tenen més tendència a la càries.

Causes de la hipoplàsia

Les dues causes més comunes de defectes de l’esmalt són:

  • Irregularitats del desenvolupament
  • Traumes facials

Això es pot produir abans, durant o després del naixement.

La hipoplàsia de l’esmalt es pot veure tant en dents permanents com en dents de llet.

Conseqüències derivades de la hipoplàsia

Pot causar sensibilitat dental i provocar càries. L’inconvenient i el dany potencial d’aquesta situació requereix l’atenció immediata a aquest problema.

Tractament

Algunes de les opcions de tractament per a defectes de l’esmalt en infants inclouen un revestiment estètic amb material de farciment i la microabrasió.

A l’hora de triar el tractament per als defectes dentals cal tenir en compte la capacitat del nen per cooperar durant el tractament. També depèn de la gravetat de la hipoplàsia de l’esmalt a la dent.

Revestiment estètic

Una opció per tractar els defectes de l’esmalt és cobrir les àrees antiestètiques amb un material de farciment del mateix color que l’esmalt dental. Aquesta pot ser la millor opció per a nens molt petits, perquè és menys intrusiva i més fàcil de conduir.

Microabrasió

Un altra opció que cal considerar és la microabrasió. En aquest cas, les taques dentals i els defectes superficials s’eliminen fent servir una combinació d’àcid i productes abrasius. La microabrasió de l’esmalt és particularment útil per eliminar defectes superficials de desmineralització de l’esmalt i lesions de descalcificació. Es pot fer servir en nens de fins a sis anys d’edat.

Nueva llamada a la acción
Resuelve tus dudas sobre odontopediatría
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques