Causa taques blanques a les dents

Què causa les taques blanques a les dents

Hi ha diverses causes possibles en l’aparició de taques blanques a les dents, com són la fluorosi dental, la hipoplàsia de l’esmalt, la mala higiene dentali el consum de massa aliments àcids o ensucrats.

Una causa comuna és la fluorosi dental, que apareix quan s’ha pres massa fluor durant la infantesa. En general, és una condició inofensiva.

Una altra causa comuna és la hipoplàsia de l’esmalt, lque consisteix en una mala formació de l’esmalt. Igual que la fluorosi, la hipoplàsia només es dona durant la infantesa, quan les dents encara s’estan desenvolupant. No obstant això, pot augmentar el risc de càries dental.

La presència de tanques blanques a les dents també pot ser causada per una mala higiene dental, especialment quan es porten bràquets o es mengen massa aliments àcids o ensucrats.

Tractaments per a les taques blanques

Hi ha diversos tractaments possibles per a les taques blanques a les dents. La idoneïtat d’aquests tractaments depèn de la causa subjacent de les taques blanques i la condició de les dents.

La microabrasió de l’esmalt pot tractar taques blanques. Durant aquest procediment, el dentista elimina una petita quantitat d’esmalt per reduir les taques blanques.

L’emblanquiment de les dents pot ajudar a reduir l’aparició de tanques blanques. Al mercat hi ha una gran varietat de productes per emblanquir les dents, com ara tires i pasta que estan disponibles sense recepta. També hi ha tractaments professionals d’emblanquiment. Aquests tractaments tendeixen a fer servir solucions d’emblanquiment més potents, cosa que produeix resultats millors.

Les facetes dentals són revestiments prims i protectors que s’adhereixen a la superfície frontal de les dents. Poden amagar taques blanques i altres imperfeccions d’una manera molt efectiva.

aplicació de fluorur tòpic en dents amb hipoplàsia de l’esmalt pot fomentar el desenvolupament de l’esmalt a les dents i ajudar a prevenir la càries dental. En aquests casos, el dentista pot col·locar resina composta per omplir les cavitats i unir l’esmalt extern de les dents.

Prevenció de les taques blanques

La pràctica d’una higiene dental excel·lent pot ajudar a prevenir les taques blanques a les dents, i també altres taques, càries, malalties de les genives o altres problemes dentals.

El desenvolupament de taques blanques a les dents sol passar abans que s’arribi als 10 anys d’edat, per això, és essencial que els pares animin els fills a tenir una bona higiene dental i hàbits de prevenció.

botón demana una cita

68