Tornar al Blog

Els bebès poden tenir càries?

nadó amb càries
05/02/2019 |

Les dents de llet, temporals o primàries, són susceptibles a patir càries tan bon punt apareixen a la cavitat oral. A més, és molt important que aquestes càries es tractin, ja que, si no, poden provocar la pèrdua d’aquestes dents abans d’hora i afectar el desenvolupament i l’erupció correcta de les dents permanents.
La causa principal de què apareguin càries és que hi hagi bacteris que produeixen àcids a la cavitat oral del bebè. Aquests bacteris els poden transmetre els pares o cuidadors a través de la saliva, quan comparteixen coberts, proven els aliments abans de donar-los-hi o netegen el xumet amb la boca.
La càries també es pot desenvolupar si les dents s’exposen a qualsevol líquid que no sigui aigua durant llargs períodes de temps o de manera molt freqüent durant tot el dia. El sucre natural o afegit al líquid es converteix en un àcid que provoca la desmineralització de les dents.
La forma de càries més comuna en bebès apareix quan els pares posen els nens al llit amb un biberó ple de llet, suc i altres begudes ensucrades, i això provoca l’aparició de la denominada càries del biberó.
El tractament d’aquest tipus de càries depèn de la severitat de la descomposició i, com passa en les càries dels adults, com més aviat s’abordi el problema, menys extens i invasiu serà el tractament.
El millor tractament per evitar l’aparició d’aquest tipus de càries és la prevenció, que consisteix a mantenir una bona higiene oral tan aviat com comencin a erupcionar les dents a la cavitat oral. Si vols saber-ne més, en aquest article et donem consells sobre com cuidar la salut bucal dels bebès.

Nueva llamada a la acción
Resuelve tus dudas sobre odontopediatría
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques