Tornar al Blog

El postoperatori dels implants dentals: cures i consells

El postoperatori dels implants dentals: cures i consells
14/01/2021 |

Els implants dentals són un tractament que requereix un procediment quirúrgic per fer una perforació a l’os. Aquest procediment té un percentatge d’èxit que supera el 90 % i, tot i que no n’està exempt, les complicacions acostumen a ser poc freqüents.

Després d’una cirurgia per col·locar implants dentals, de vegades les seqüeles són mínimes, i per això pot ser que no sigui necessària l’aplicació de totes les instruccions.

Malgrat això, en cas de dubte, és important seguir les pautes de la seva clínica dental o posar-s’hi en contacte per resoldre’l.

Postoperatori recent, durada i indicacions per a les primeres 24 hores

En la majoria dels casos hi haurà un sagnat mínim, ja que la ferida sovint es tanca amb sutures. Aquestes sutures poden ser reabsorbibles, de manera que es dissolen i es desprenen per si soles entre 5 i 10 dies després de la cirurgia.

Es pot produir una mica de sagnat i supuració durant les primeres 24 hores. Una bona mesura per minimitzar el sagnat consisteix a prémer amb una gasa sobre el lloc de la cirurgia durant aproximadament una hora. És important evitar mastegar, escopir o glopejar vigorosament o beure amb una palleta durant les 24 hores següents a la cirurgia. Deixar que els teixits descansin sense molèsties ajuda al procés de guariment.

En funció del procediment, pot ser que s’experimenti inflamació durant el període de postoperatori de l’implant dental. La inflamació es pot produir fins a un màxim de 2 a 3 dies després de la cirurgia. Mantenir el cap elevat en una butaca reclinable o sobre diversos coixins ajudarà a reduir la inflamació. Les bosses de gel aplicades de manera contínua són útils durant els primers dies.

Recomanacions per recuperar-se’n correctament

L’endemà del procediment, es recomana començar a glopejar amb col·lutoris d’aigua tèbia i sal (1 culleradeta de sal en un got d’aigua tèbia). Cal continuar glopejant amb la barreja d’aigua salada aproximadament tres o quatre vegades al dia durant els dies següents de la cirurgia. És important raspallar-se les dents i les genives com de costum, tret de l’àrea on s’ha fet la cirurgia, on s’ha de fer suaument i, preferiblement, amb un raspall quirúrgic de cerres molt suaus. Val més no fer servir l’irrigador d’aigua durant almenys dues setmanes després de la cirurgia. Si ho prescriu l’odontòleg, es poden utilitzar col·lutoris amb clorhexidina dues vegades al dia en lloc d’aigua salada com a cures postoperatòries dels implants dentals.

Pautes pre i postoperatòries

El dia de la cirurgia, la dieta ha de consistir en líquids nutritius i aliments tous i freds, com ara gelat, iogurt, etc. És important evitar els aliments extremament calents, els aliments amb vores afilades, com les patates fregides o la crosta de pa, i sobretot no mastegar sobre l’àrea de la cirurgia. S’ha d’evitar l’ús de palletes durant les primeres 24 hores i tornar gradualment a la dieta habitual segons la tolerància.

L’activitat física s’ha de limitar durant les primeres 24 a 48 hores després de la cirurgia de l’implant dental. L’esforç excessiu pot provocar sagnat i malestar postoperatori. A l’hora d’anar al llit, convé mantenir el cap elevat sobre un o dos coixins. A més, es pot col·locar una tovallola sobre la funda del coixí per evitar que es taqui amb la saliva contaminada amb sang.

És aconsellable no fumar durant almenys 3 dies després de la cirurgia, ja que fa augmentar el risc d’infecció i en pot endarrerir el guariment.

Possibles complicacions i com cal actuar

Al començament es poden sentir algunes molèsties o dolor, però es poden minimitzar amb analgèsics i antiinflamatoris que ha de prescriure l’odontòleg. El dolor disminuirà gradualment.

Les dentadures postisses parcials o completes no s’han de fer servir després de la cirurgia de l’implant dental tret que l’odontòleg li indiqui el contrari. Potser caldrà ajustar-les després de l’operació.

És important acudir a la visita de revisió postoperatòria, que es programa generalment entre una i dues setmanes després del tractament per valorar que el procés evoluciona d’una manera adequada i evitar l’aparició de possibles complicacions, a més de seguir sempre totes les pautes indicades pels professionals tant abans de la cirurgia com en tot el procés postoperatori.

 

Encontrar mi implante dental
Encuentra tu implante dental
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques